Daniel Koster
Daniel Koster 16 dec 2016

Airbus werkt aan modulair vliegtuig waar je in kunt sporten, slapen en koffieleuten

Wat is het belangrijkste voor jou op een lange vlucht? Voor ons dat je lekker filmpjes kunt kijken. In de ideale wereld kunnen we languit liggen. Maar ja, dat is niet mogelijk. Voor korte vluchten heb je gewoon zitplaatsen nodig. Een modulair vliegtuig, dat zou een uitkomst zijn zeg!

Dat is precies wat Airbus ook dacht. Via deze innovatieve manier komen zij daadwerkelijk met een modulair vliegtuig. Wij zijn meteen fan. Deze vliegtuigen zijn namelijk aan de vliegafstand en bestemming van het vliegtuig aan te passen.

Een modulair vliegtuig? Yes please!

Waar je dan aan moet denken? Modules! Stel dat je van New York naar Amsterdam vliegt. Dan is het in dit vliegtuig mogelijk om slaapgelegenheden aan te bieden. Vervolgens vertrekt het vliegtuig van Amsterdam naar Londen. Dan heb je geen slaapplekken nodig.

Wat je dan doet is de module met slaapplekken via katrollen die in de vloer van het vliegtuig zijn verwerkt uit het vliegtuig halen. In plaats daarvan rol je een andere module naar binnen die bijvoorbeeld een koffietent of fitnesszaal bevat.

Go Airbus!

De vraag is natuurlijk of dit idee van de grond komt. Airbus is aan het onderzoeken of dit rendabel is. Wellicht dat ze ervoor kiezen om je tegen betaling van die faciliteiten gebruik te laten maken. Even een uurtje fitnessen terwijl je in de lucht zit? Wij zouden daar met alle plezier voor betalen. Doen Airbus, en maak ‘m dan meteen even transparant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Airbus werkt aan modulair vliegtuig waar je in kunt sporten, slapen en koffieleuten
Sluiten