Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Apple’s (geschrapte) plannen voor AirPods 2 worden steeds duidelijker

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de AirPods zijn al langer dan twee jaar op de markt. Hoe goed de draadloze oordopjes ook werken, zijn ze toch anno 2019 aan een upgrade toe. We lezen al een jaar over de naderende lancering van de Apple AirPods 2.

Apple AirPods 2: plannen geschrapt

Echt concreet werd het telkens echter niet. Daar komt nu verandering in door de doorgaans zeer betrouwbare bronnen van DigiTimes. De Koreaanse publicatie heeft bronnen binnen de leveranciersketen van Apple gesproken. Volgens hen komen de AirPods 2 nog in de eerste helft van dit jaar op de markt.

Het plan was naar verluidt om de AirPods 2 al in 2018 uit te brengen. Productiepartners kregen echter vervolgens te horen dat de planning gewijzigd was. Sterker nog, naar verluidt heeft Apple niet alleen het schema maar ook de AirPods zelf volledig herzien.

Dat zorgt er automatisch ook voor dat oude geruchten een stuk minder betrouwbaar zijn. Het uitstel van de nieuwe oordopjes kan te maken hebben met de problemen rondom de Apple AirPower. De AirPods 2 kunnen naar verluidt draadloos opgeladen worden met diezelfde laadmat.

De AirPower 2 zou begin vorig jaar uitkomen, maar werd door productieproblemen uitgesteld. Althans, we hebben er vanuit Apple nooit meer iets over gehoord. Ondertussen zijn we een jaar verder. Heeft Apple gewacht met de AirPods 2 tot zijn draadloze 3-in-1 lader op de markt is? Dat klinkt aannemelijk.

Nieuwe sensoren

Daarnaast menen de betrouwbare bronnen dat Apple zijn AirPods 2 uitgerust heeft met extra biometrische sensoren. Wat die sensoren precies meten, is helaas niet duidelijk. Je zou kunnen denken aan een hartslagmeter, of de temperatuur van je lichaam. Met Apple‘s focus op health is dat een logische stap. Zo zou de techgigant ook zonder Apple Watch je inspanningen kunnen meten.

DigiTimes beweert dat Apple zijn productiepartners opdracht heeft gegeven om componenten klaar te hebben voor een lancering in Q1 of Q2 van 2019. De kans is dus groot dat we de Apple AirPods 2 en AirPower allebei te zien gaan krijgen in maart tijdens WWDC 2019.

Reageer op artikel:
Apple’s (geschrapte) plannen voor AirPods 2 worden steeds duidelijker
Sluiten