Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 22 jun 2020

‘AirPods 3 komen in 2021 en krijgen opvallend design’

De bekende analist Ming-Chi Kuo komt met opvallend nieuws over de AirPods 3. Deze krijgen een bijzonder uiterlijk.

De AirPods 2 zijn sinds maart 2019 op de markt. Er gaan al lange tijd geruchten over een nieuwe versie van de oortjes, maar de bekende analist Kuo komt nu met wat meer informatie. Volgens hem blijft Apple tijdens de feestdagen de tweede generatie AirPods verkopen. In de eerste helft van 2021 moet deze vervangen worden door de nieuwe AirPods 3.

AirPods 3 zien er anders uit

De tweede generatie AirPods ziet er hetzelfde uit als de eerste versie. Wel werden er nieuwe functies toegevoegd zoals het altijd kunnen aanspreken van Siri en kreeg het de nieuwe H1-chip. Ook kwam er een speciaal oplaaddoosje waarmee draadloos opladen mogelijk is. De derde generatie krijgt volgens Kuo een ander uiterlijk. Het gaat volgens hem veel lijken op het design van de AirPods Pro, maar wat de overeenkomsten zijn vertelt hij niet. De Pro is de laatste versie die van de draadloze oortjes en zijn uitgebracht in het najaar van 2019.

Apple lijkt dus dat design ook te gaan gebruiken voor de goedkopere versie. Er zit natuurlijk wel wat verschil tussen de normale AirPods en de Pro-versie naast het uiterlijk. Zo bevat de duurdere versie actieve ruisonderdrukking en zijn ze waterbestendig.

Nieuwe functies?

Afgelopen maand gingen er al nieuws rond over de nieuwe AirPods. Zo zouden deze volgens de geruchten Ambient Light Sensors krijgen voor het monitoren van de gezondheid. Die functie kan het zuurstofgehalte in het bloed meten en de hartslag. Ook is het makkelijker om stappen mee te meten.

Geen EarPods meer

Eerder deze maand doken er hardnekkige geruchten op over de EarPods die standaard bij een iPhone zitten. Deze zal Apple niet meer gaan leveren, mochten de berichten kloppen. Een mogelijk effect hiervan is dat de verkoop van Airpods omhoog zal gaan. De verkoop van de draadloze oordopjes valt door de coronacrisis wat tegen.

Reageer op artikel:
‘AirPods 3 komen in 2021 en krijgen opvallend design’
Sluiten