AirPods Max geeft gebruikers na 2,5 jaar nog steeds een probleem

Apple Jeroen Kraak 23 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

De AirPods Max zijn nu al zo’n 2,5 jaar op de markt. Toch melden een aantal gebruikers problemen die er al zijn sinds het begin. Dit is wat er aan de hand is.

In december 2020 lanceerde Apple de AirPods Max. Het is de meest luxueuze koptelefoon van het bedrijf en heeft daarom ook een prijskaartje van 629 euro. Voor zo’n bedrag verwacht je een perfecte koptelefoon, maar helaas is dat niet voor elke gebruiker het geval.

Problemen met de AirPods Max

Veel eigenaren van de AirPods Max melden dat ze 2,5 jaar na de release last hebben van condensatie in de oorpads van de koptelefoon. Dit is niet alleen erg vervelend, maar kan ook leiden tot grotere problemen met de AirPods Max.

De condensatie in de AirPods Max ontstaat wanneer gebruikers de koptelefoon langdurig dragen. Het is een probleem dat bij meerdere koptelefoons voorkomt, maar bij die van Apple lijkt het wat ernstiger te zijn. Als deze condensatie druppels vormt en die vervolgens in de speakergaten terechtkomen, kunnen er problemen ontstaan.

Hoewel er online veel klachten te vinden zijn, beschouwt Apple het niet als een groot probleem. In Californië zijn gebruikers die met dit probleem te maken kregen naar de rechter gestapt om compensatie te eisen. In reactie hierop liet de advocaat van Apple weten dat de gebruikers voorzichtiger met hun AirPods Max moeten omgaan.

Is er een oplossing voor?

Omdat Apple het probleem niet erkent, is er ook geen reparatieprogramma beschikbaar. Hoewel sommige gebruikers hun koptelefoon binnen de garantieperiode hebben kunnen omruilen, geldt dit niet voor iedereen. Toch wordt dit probleem niet vaak in de media besproken, omdat de koptelefoon vanwege de hoge prijs niet bijzonder populair is. Veel mensen kiezen eerder voor de AirPods (Pro).


Dit betekent echter niet dat je helemaal niets kunt doen. Als je een van de ongelukkigen bent bij wie Apple een gratis reparatie heeft afgewezen, kun je op zoek gaan naar een andere oplossing.

Sommige reparateurs beweren dat het demonteren van de oorpads van de hoofdband kan helpen. Vervolgens moeten de connectoren worden gedesinfecteerd met isopropylalcohol en de AirPods Max weer in elkaar worden gezet. Dit zou kunnen helpen. Het laten repareren door een specialist is in ieder geval aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw exemplaar.

Oud en goedkoop of nieuw en duurder: welke AirPods zijn de beste keuze?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen