Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 6 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Verloren AirPods uit metroschacht vissen: in New York zijn ze er klaar mee

Sinds de release van Apple’s AirPods in 2016 dragen veel mensen deze handige Bluetooth headphones waar ze maar gaan. Ze zijn klein, draadloos en daarmee handig. Maar ze zijn ook gemakkelijk kwijt te raken. Dit laatste is de afgelopen maanden zo vaak gebeurd in de New Yorkse metro dat de autoriteiten er klaar mee zijn.

AirPods redden op metrorails: dagelijkste kost in New Yorkse metro

Toen de AirPods werden geïntroduceerd had menigeen zijn twijfels of de headphones wel in je oren zouden blijven zitten. Vooral met alle verschillende vormen oren out there. Het kwijtraken van een AirPod is namelijk een dure grap. Iets wat een *vul hier zelf een groot getal in* aantal gebruikers onwaarschijnlijk heeft ondervonden.

Tijdens de warme zomermaanden zijn de kleine witte headphones misschien wat glibberiger waardoor ze sneller vallen. Dat ze, om welke reden dan ook, steeds meer op de tramrails belanden blijkt uit het aantal meldingen van New Yorkse reizigers om de headphones van het spoor te laten vissen. Ook proberen sommige reizigers zelf hun AirPod te redden. Een gevaarlijke operatie in de donkere New Yorkse metro.

Apple AirPods
Bron: ANP. Photo by EPA/MONICA DAVEY (Afbeelding: Monica Davey / EPA)

Volgens The Wall Street Journal zijn er deze zomer zo veel AirPods op de metrorails beland, dat de Metropolitan Transport Authority (MTA) overweegt om maatregelen te nemen. De MTA is van plan om reizigers in een aankondiging te verzoeken om de headphones niet meer in en uit te doen bij het verlaten of instappen van de metro.

Vertraagde metro’s en een gevaarlijke reddingsactie: alles voor de headphones

Medewerkers van de metro in New York halen verloren items van het spoor door met een lange paal met daaraan twee rubberen bakjes langs de rails te graaien. Als je je AirPod als verloren hebt opgegeven kun je deze, mits er eentje is gevonden, weer ophalen. Of je hem weer in je oor wilt stoppen nadat hij tussen de rails heeft gelegen dat is aan jou.

Het terugvinden van verloren items op de rails is een lastige klus. De metroschacht is erg donker en de headphones zijn klein. Ook zorgt het zoeken naar verloren items voor vertragingen van de metro. En daar is natuurlijk niemand mee geholpen.

In The Journal is te lezen dat deze zomer het ergste is tot nu toe wat betreft het verliezen van de kleine witte draadloze headphones. En dan hebben ze het alleen nog maar over de meldingen die ze binnenkregen over een willekeurige donderdagmiddag.

Ben nog steeds fan van de kleine witte headphones? Dan kijk je vast uit naar de release van AirPods 3 (ook al zijn AirPods 2 pas net uitgebracht). Lees hier meer over de nieuwe functies van Apple’s aankomende nieuwe speeltje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Verloren AirPods uit metroschacht vissen: in New York zijn ze er klaar mee
Sluiten