Sam Dille
Sam Dille Gadgets 16 nov 2020

AirPods op het spoor verleden tijd dankzij deze uitvinding van Panasonic

Het is iedereens allergrootste nachtmerrie: AirPods die op het spoor zijn gevallen. Normaal gesproken betekent dat einde verhaal. Hier steken Panasonic en ‘de Japanse NS’ een stokje voor. Met hun nieuwe uitvinding kunnen draadloze oortjes zonder moeite van het spoor gehaald worden.

Dit vacuümaparaat is niet alleen heel makkelijk, maar ook veilig. Om de oortjes van het spoor te kunnen halen hoeft niemand het spoor te betreden. Dezestofzuiger redt dus niet alleen jouw oortjes, maar ook je eigen leven.

AirPods van het spoor gezogen door vingers

Panasonic heeft in samenwerking met de Japanse JR east railgroep een draadloos vacuümapparaat ontwikkeld dat een stel AirPods op het spoor kan pakken. De nieuwe uitvinding van Panasonic heeft vacuüm-zuigers ter grootte van een vinger. Deze ‘vingers’ zuigen de AirPods op en houden ze op hun plek. De uiteinden van de zuigertjes zijn niet heel groot. Hierdoor kunnen de oordoppen niet opgezogen worden door de stofzuiger, maar blijven ze vastzitten aan de vingers.

Voorheen gebruikten Japanse autoriteiten vaak een mechanische grijper om voorwerpen van het spoor te grijpen. In dit soort gevallen waren de voorwerpen vaak groter, zoals schoenen of laptops. Dit werkt niet bij AirPods, omdat ze zo klein zijn dat ze tussen het grind van het spoor kunnen raken.

AirPods op het spoor is een groot probleem

Volgens JR east waren er tussen juli en september van dit jaar 950 gevallen van AirPods op het spoor verdeeld over 78 stations. Het Japanse treinstation heeft niet het enige spoor in de wereld dat met dit probleem te maken heeft. In de Verenigde Staten, met name in New York, is dit een probleem wat veel voorkomt. In New York ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties als oortjes op de rails belanden. Zo heeft er ooit een incident plaatsgevonden waarbij een man het spoor op wilde om de draadloze oortjes terug te pakken.

Dat mensen hun AirPods niet kwijt willen raken op het spoor, is natuurlijk niet gek. Voor een stel AirPods met een draadloze oplader betaal je al snel meer dan 140 euro. Het verliezen van deze draadloze oortjes op het spoor kan daarom een duur grapje worden. Ook al verlies je er een hoop geld mee, ga nooit op eigen houtje het spoor op. Dit kan tot vreselijke ongelukken leiden. Blijf daarom altijd veilig op het perron.

Te laat!

Is dit artikel voor jou te laat online gekomen? Zijn jouw AirPods al van het spoor gereden door een trein? Lees dan hier over een goed alternatief voor de oordopjes van Apple

Reageer op artikel:
AirPods op het spoor verleden tijd dankzij deze uitvinding van Panasonic
Sluiten