Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

AirPower-project kreeg een tweede leven, maar de stekker is er alweer uit

Ooit werd AirPower aangekondigd als dé manier om allerlei Apple-producten draadloos, naast elkaar, te kunnen opladen. Maar inmiddels is het al heel lang stil omtrent het project. En als er nieuws is, is het meestal geen goed nieuws. En dat is nu ook wederom het geval, als we de nieuwste geruchten mogen geloven.

Als er één accessoire is die de geruchtenmolen, en daarmee menig website, in zijn greep heeft, dan is dat wel de Apple AirPower. Dit is (was?) een draadloze oplaadmat waarmee je je iPhone, Apple Watch en AirPods kunt opladen. Dat kan tegelijkertijd, met alle producten netjes naast elkaar (of tenminste: dat was de belofte van Apple). De afgelopen maanden horen we echter steeds minder over het product, waardoor je je hardop kunt afvragen of het nog wel uitkomt. Soms verschijnt dan ineens in het nieuws dat het project achter de schermen geannuleerd is, maar vervolgens verschijnt er weer een sprankje hoop.

Logitech Powered 3-in-1

AirPower: de draadloze oplaatmat die nooit uitkomt

Dat laatste sprankje hoop kwam in de vorm van het nieuws dat Apple zou werken aan een minder ambitieuze versie van de draadloze oplaadmat. Die versie van AirPower werd FreePower genoemd en werd ontwikkeld door Aira Inc., een bedrijf uit Arizona in de Verenigde Staten. De belofte zou blijven bestaan: je zou hiermee allerlei Apple-producten kunnen opladen, maar ook apparaten van onder meer Samsung en Google. Hoe het precies zit, dat maakt eigenlijk niet uit. Niet alleen hebben we nu MagSafe (over minder ambitieus gesproken), ook is er wederom een gerucht verschenen dat slechts nieuws aan het licht brengt.

Jon Prosser, een informatielekker op Twitter, meldt namelijk dat de stekker nu definitie uit het AirPower-project, in welke vorm dan ook, getrokken is. Alle tests en alle prototype zijn naar verluidt uit de planning van 2021 gehaald, waardoor de annulering dus echt een feit lijkt te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AirPower-project kreeg een tweede leven, maar de stekker is er alweer uit
Sluiten