Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 14 okt 2019

Airpower toch te gebruiken dankzij Nomad’s Base Station Pro

Dat Apple’s AirPower een grote mislukking was hoeven we je niet meer te vertellen. Maar sinds het project officieel tot een einde is gekomen, en het daglicht nooit gevonden heeft, zijn er genoeg bedrijven die aan de haal zijn gegaan met een soortgelijk product. De nieuwe Base Station Pro van Nomad is zo’n product en lijkt ons exact dat te bieden wat we van de AirPower verwacht hadden.

De grote belofte, en daarmee ook de uitgebreide interesse, van AirPower was een draadloze oplader waarbij je niet persè hoefde te letten op waar je het product precies plaatste. Je had de mogelijkheid om tot wel drie verschillende apparaten op het paneel neer te leggen en het laden zou direct beginnen. Het idee was fantastisch, maar de uitwerking “wat minder”. Gelukkig lijkt Nomad, met de Base Station Pro, deze uitwerking wel goed uitgevoerd te hebben.

Nomad doet wat Apple met AirPower niet kon

Het mag duidelijk zijn dat Nomad het voor elkaar heeft gekregen om het idee van AirPower om te zetten tot een daadwerkelijk product. Het bedrijf introduceert de Base Station Pro: een draadloze oplader waarmee drie verschillende producten tegelijkertijd op te laden zijn. Om dit voor elkaar te krijgen sloot Nomad de handen ineen met Aira, om een licentie te krijgen voor FreePower’s technologie voor draadloos opladen. Deze technologie is nodig zodat de Base Station Pro kan detecteren waar de producten liggen, zodat deze kunnen opladen.

De Base Station Pro heeft een ontwerp waar leer en aluminium in verwerkt zitten. Wat dat betreft lijkt het apparaat best veel op de andere producten die Nomad aanbiedt. Gelukkig is er wel degelijk verschil te vinden op het product, want de Base Station Pro maakt gebruikt van een 27W USB-C aansluiting. Voorheen werd er hier gebruik gemaakt van een barrel plug.

Geen Apple Watch

De Base Station Pro van Nomad lijkt een uiterst solide product te zijn, maar er zitten wel wat addertjes onder het gras. Zo is bekend dat het paneel apparaten alleen maar op 5W kan opladen, wat ervoor gaat zorgen dat een volledige lading enige tijd op zich laat wachten. Daarnaast wijkt het product van Nomad ook af van AirPower door geen ondersteuning te bieden aan de Apple Watch. Wat dat betreft is het systeem dus geen volwaardig AirPower-alternatief te noemen.

We hebben op dit moment nog geen idee wanneer de Base Station Pro exact uitkomt. Nomad heeft alleen naar buiten gebracht dat het product “Coming Soon” is. Amerikaanse website The Verge heeft het over een release in November, maar ook daar gaat geen datum mee gepaard. Wat betreft de prijs is er op dit moment ook nog niets bekend.

Maar we kunnen wel stellen dat als de Base Station Pro naar buiten komt er een heuse verschuiving (mits het naar behoren functioneert) plaatsvindt in de markt van draadloze oplaad-technologieën. Een technologie die makkelijker te gebruiken is dan we voorheen gezien hebben. Iets dat Apple met AirPower niet voor elkaar kreeg.

Reageer op artikel:
Airpower toch te gebruiken dankzij Nomad’s Base Station Pro
Sluiten