Samsung lanceert met AKG N400 een concurrent voor zijn eigen Buds+

AKG, één van de vele bedrijven die onder Samsung valt, heeft zonder veel bombarie nieuwe oortjes aangekondigd. De AKG N400 zijn volledig draadloze oortjes en beschikken, in tegenstelling tot de Galaxy Buds+, wel over actieve noise cancelling (ANC).

Daar kwam TizenHelp achter via de Zuid-Koreaanse website van Samsung. Inmiddels heeft Samsung de pagina alweer offline gehaald.

AKG biedt minder batterijcapaciteit

De oortjes van AKG zijn verkrijgbaar in het zwart, wit en in het blauw. Ook kunnen ze in het opbergdoosje draadloos opgeladen worden. Opvallend is dat de ootjes een stuk lagere batterijcapaciteit hebben. Waar de Buds+ 11 uur mee gaan op 1 lading, kunnen de oortjes van AKG dat maar voor 5 uur of 6 uur als je ANC uitschakelt.

Het zou een opvallend moment zijn om nu de oortjes uit te brengen. De Buds+ van Samsung zijn namelijk nog niet lang uit. Samsung adverteert met de oortjes zelfs dat ze zelfs gestemd zijn door AKG. Ondanks dat beide oortjes onder Samsung zijn gemaakt, zijn er wel verschillen te noemen. Zo zijn de oortjes van AKG met een IPX7 keurmerk een stuk beter bestand tegen water. Daarnaast beschikt de AKG N400 dus wel over ANC en de Buds+ niet.

samsung galaxy buds plus
De Samsung Galaxy Buds+ (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Onduidelijkheid rond de verkrijgbaarheid

Of de oortjes van AKG ook naar Nederland gaan komen, is nog niet duidelijk. Tot nu toe lijkt het alleen zeker te zijn dat de oortjes in Zuid-Korea uit gaan komen. Toch kan aangenomen dat de oortjes naar verloop van tijd in meer landen verkocht gaan worden. Met een prijs van omgerekend iets meer dan 160 euro zijn ze zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar ANC oortjes.

De Galaxy Buds+ van Samsung bleken uit onze ervaring ideaal bij het sporten en zijn voor 170 euro verkrijgbaar. Ben je benieuwd naar deze oortjes, lees dan hier onze uitgebreide review.

Reageer op artikel:
Samsung lanceert met AKG N400 een concurrent voor zijn eigen Buds+
Sluiten