Ilona Braam
Ilona Braam Home 5 jan 2018

Deze strakke gadget houdt je smarthome veilig voor hackers

Steeds meer mensen geven toe aan de gemakken van smarthome apparaten en langzaam maar zeker lijkt alles met het internet verbonden te worden. Natuurlijk komt dat met grote voordelen, maar helaas ook met nadelen. Hackers kunnen van buitenaf namelijk bij steeds meer van je gegevens komen en kunnen je steeds beter in de gaten houden. Akita maakt daar echter een eind aan en zorgt ervoor dat je veilig van je smarthome kunt genieten.

Door machine learning steeds betere bescherming

Akita verbindt je simpelweg met één van de LAN poorten van je router en het apparaatje gaat voor je aan de slag. Door middel van gedragsanalyses, machine learning en threat intelligence zorgt hij ervoor dat hackers geen kans meer hebben. Je netwerk wordt gescand voor mogelijke hacks en ongebruikelijke activiteiten en wanneer deze gevonden worden, roept Akita deze onmiddellijk een halt toe. Ook krijg je via de bijbehorende app een notificatie over de verdachte activiteiten. Door de machine learning wordt het apparaat zelfs slimmer en slimmer en zou je steeds beter beschermd moeten worden.

Akita IoT veiligheid

Akita komt zelf ook niet aan je gevoelige informatie

Je ziet vaak in films dat de bad guy komt met een oplossing voor alles, om vervolgens de wereld zelf te onderdrukken. Dat is bij Akita (hopelijk) niet het geval. Het is niet zo dat nu alleen Akita toegang heeft tot je gevoelige informatie. Tijdens het scannen wordt namelijk geen gebruik gemaakt van Deep Packet Inspection (DPI) en wordt je privacy niet geschonden. Akita krijgt dus nooit toegang tot je vertrouwde data.

Akita

Alles bijhouden via de app

Als je er niet helemaal uitkomt kun je altijd de hulp inschakelen van het Axius Smart Home team. Deze staan paraat om je advies en support te geven. En als je zelf wilt weten of alles nog wel goed gaat, kun je ook de app raadplegen. Deze geeft je de informatie die je nodig hebt over de veiligheid van je netwerk.

Akita smarthome beveiliging

Begin je smarthome te beveiligen

Als je altijd al wat paranoïde geweest bent, is dit het moment om een Akita te bemachtigen. Via Kickstarter kun je met een pledge van 74 euro het apparaatje in huis halen. Voor 124 euro krijg je er zelfs twee. Verwacht wordt dat de apparaatjes in april 2018 verzonden zullen worden.

Helaas is april een beetje te laat voor de problemen die we nu weer blijken te hebben. Door een beveiligingslek zouden namelijk bijna alle computers, tablets en smartphones op het moment in gevaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Deze strakke gadget houdt je smarthome veilig voor hackers
Sluiten