Live-action variant Aladdin krijgt van Disney een vervolg: dit is wat we weten

Het is inmiddels wel bekend dat als een film aanslaat, de kans groot is dat er binnen enkele jaren een vervolg verschijnt. Al helemaal als Disney het voor het zeggen heeft. Vandaar dat het succes van de live-action Aladdin film ervoor zorgde dat er gespeculeerd werd over een vervolg.

The Hollywood Reporter heeft onlangs laten weten dat deze sequel nu groen licht heeft gekregen. Ook is bekend dat Guy Ritchie de regie weer op zich gaat nemen. Wel zullen er nieuwe schrijvers bij het project betrokken zijn.

Aladdin sequel krijgt groen licht

Toen Aladdin begin vorig jaar de Amerikaanse bioscopen betrad slaagde de film erin om 355 miljoen dollar op te halen. Wereldwijd werd er zelfs een ruime miljard dollar binnengeharkt. Reden genoeg om te gaan brainstormen voor een eventueel vervolg. Op het moment van schrijven worden de verhaallijnen van het vervolg onder de loep genomen.

De eerste film werd mede geschreven door Ritchie, die daarbij hulp kreeg van John August. Het scenario zal dit keer echter verzorgd worden door John Gatins en Andrea Berloff (The Kitchen). In tegenstelling tot het script wordt de productie wel door dezelfde mensen als het origineel gedaan. Zo zullen Dan Lin, Jonathan Eirich en uitvoerend producent Ryan Halprin alle drie bij de Aladdin sequel betrokken zijn.

Het origineel had rollen voor Mena Massoud (Aladdin), Will Smith (Genie), Naomi Scott (Prinses Jasmine), Marwan Kenzari (Jafar), Navid Negahban (Sultan van Agrabah) en Billy Magnussen (Prins Anders). Zoals het ernaar uitziet zullen daarvan alleen Mena Massoud, Will Smith en Naomi Scott terugkeren. Al zou het zomaar kunnen dat daar later nog verandering in komt.

Meer live-action Disney remakes

Naast een nieuwe Aladdin film staan er ook nog enkele andere Disney remakes op de planning. Zo gaat in maart de live-action versie van Mulan in première. Al geeft Disney zelf aan deze trend niet voor eeuwig te willen blijven voortzetten.

Reageer op artikel:
Live-action variant Aladdin krijgt van Disney een vervolg: dit is wat we weten
Sluiten