Aladdin-ster crasht Model 3 dag na aanschaf, klaagt Tesla aan

Mena Massoud is dankzij Disney’s Aladdin in één klap een superster geworden. Voor de live-action adaptatie van de gelijknamige klassieker speelde hij vooral kleine rolletjes in vrij onbekende films. De 27-jarige acteur reed echter wel vorig jaar al rond in een Tesla Model 3.

Aladdin-ster klaagt Tesla aan

Tot hij in 2018 tegen een boom op reed, slechts een dag na de aanschaf van zijn nieuwe trots. Wegens die crash klaagt hij nu Tesla aan, de fabrikant van de elektrische bolide.

Volgens Massoud had de auto ontwerp- en fabricagefouten die ervoor gezorgd hebben dat hij tegen de boom op vloog. Oftewel, de Aladdin-ster wil dat Elon Musk en Co. gaan lappen.

Die claim kwam TMZ op het spoor, door papieren van de rechtbank door te spitten. De dag na de aanschaf van zijn Tesla Model 3, afgelopen september, wilde de acteur van baan wisselen. Alles ging echter totaal mis toen zijn voorwiel aan de rechterkant van de auto af vloog. Zijn Model 3 slipte het voetpad op en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand.

Gelukkig raakten omstanders niet gewond, maar daarmee is de kous voor Massoud niet af. Volgens hem zou het niet mogelijk moeten zijn dat een wiel zo makkelijk van een auto afvliegt. Hij noemt het dus een ontwerp- en/of fabricagefout. Ook stelt hij Tesla aansprakelijk voor het persoonlijk letsel dat hij opliet.

Aladdin-ster klaagt Tesla aan voor levensgevaarlijke fout
Via TMZ
Via TMZ

Big break

Het is nog niet bekend wanneer de rechter een oordeel zal vellen. Voor de Aladdin-ster betekent zijn Model 3 in ieder geval meer dan je zou denken. Twee jaar geleden sliep hij nog in een appartement ter grootte van een kledingkast. Samen met een vriend. Hij besteedde een groot deel van zijn vrije tijd aan koken, omdat de keuken tenminste nog wat ruimte bood.

De Disney verfilming is zijn big break, waardoor hij eindelijk zijn droom kon waarmaken. Een van de eerste dingen die hij met dat geld kocht was de Tesla.

✦Check ook: OPPO en Xiaomi tonen de eerste in-screen selfiecamera’s

Reageer op artikel:
Aladdin-ster crasht Model 3 dag na aanschaf, klaagt Tesla aan
Sluiten