Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 aug 2019

Klassieke games Aladdin en The Lion King krijgen HD-remasters

De films Aladdin en The Lion King zijn dit jaar al opnieuw uitgebracht. In plaats van de tekenfilmstijl werd daarbij gekozen voor een enigszins realistische aanpak. Op die manier kan een nieuwe generatie kennismaken met de klassieke verhalen. Maar soms is het beter als eht oude gewoon het oude blijft. Wil je een nostalgische ervaring gaan beleven op het gebied van games, dan kun je dit najaar losgaan met de HD-remasters van de games Aladdin en The Lion King, welke in de jaren negentig verschenen op de 16-bit spelcomputers

Nieuw leven voor Aladdin en The Lion King

Het zijn games die dus meer dan twintig jaar geleden zijn verschenen en als je een oudere gamer bent, zul je ze vast nog wel herinneren. Het zijn games die voornamelijk bekend staan om hun hoge moeilijkheidsgraad. Bij de heruitgave kun je bij Aladdin gebruik maken van de versies die zijn verschenen op de Megadrive, Game Boy en Super Game Boy, terwijl The Lion King is gebaseerd op de SNES-versie van de toenmalige game. Met name bij Aladdin zijn de verschillen tussen de Megadrive en de SNES versie groot, omdat ze destijds door andere teams zijn gemaakt. De onderstaande trailer geeft je alvast een goed idee wat je straks kunt verwachten.

Naast de voor de hand liggende betere graphics van de game wordt er gebruik gemaakt van controls die beter zouden moeten werken. Daarnaast krijg je tijdens het spelen de mogelijkheid om een gemaakt foutje te herstellen. Er zit namelijk een rewind-functie in de game, waardoor je een gat in het ravijn kunt repareren. Daarnaast heb je ook de toegang tot cheatcodes. Verder is er een galerij met artwork, kun je demo’s spelen zoals die vroeger op beurzen werden getoond en kun je genieten van de klassiek muziek. De remaster van Aladdin en The Lion King moet op 29 oktober uitkomen en verschijnt dan op de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Klassieke games Aladdin en The Lion King krijgen HD-remasters
Sluiten