Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 8 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: compacte Sony camera

Je smartphone gebruik je allang niet alleen maar om te bellen of appen, maar het is tegenwoordig ook je go-to camera geworden. Want waarom een extra camera meeslepen, als je met je toestel ook al mooie foto’s kunt maken? Toch zijn er sommige situaties waarin je liever toch niet je smartphone gebruikt. Als je bijvoorbeeld al lallend op dat festival in de modder aan het meezingen bent, is het misschien niet het meest ideale moment om je dure smartphone in je hand te hebben. Daarom is het handig om als backup alsnog een normale camera te hebben en bij Aldi kun je volgende week een compact exemplaar scoren, dat ook nog eens mooie beelden voor je maakt.

20 megapixel camera

Het gaat om een Sony DSC-W800B compactcamera, die klein genoeg is om makkelijk mee te nemen maar toch mooie resultaten levert. Zo komt hij met een 20,2 megapixel lens met autofocus en 5x optische zoom. Dus als je op dat festival net wat verder van het podium staat dan je had gewild, kun je toch lekker inzoomen en doen alsof je vlak bij je favoriete artiest stond.

Aldi Compacte Sony Camera

Ingebouwde flitser en rode-ogenreductie

Op het 2,7 inch LCD display kun je meteen zien wat je aan het opnemen bent en de ingebouwde flitser zorgt ervoor dat je ook onder wat donkerdere omstandigheden nog wat kunt zien. Iedereen heeft wel een vriend, die om de een of andere reden altijd met rode ogen op de foto staat. Gelukkig is er een rode-ogencorrectie feature, die hier korte metten mee maakt.

Aldi Sony Camera

Camera ook voor video’s

Verder is er nog een panoramafunctie om extra brede beelden op te nemen. Je hoeft overigens niet alleen foto’s te maken, want je kunt ook video’s opnemen met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Daar krijg je dan ook meteen geluiden bij, dankzij de ingebouwde microfoon. Standaard heeft de camera 29 MB aan opslagruimte. Maar dat is natuurlijk nooit genoeg voor al je foto’s en video’s, dus kun je dit uitbreiden met een SD- en SDhC kaart of een memory stick Duo (HG & HX).

Aldi Sony Camera

Vanaf dinsdag 10 juli

Vanaf dinsdag 10 juli is de compacte Sony camera te koop bij Aldi voor 89,99 euro. Dat is waarschijnlijk een stuk goedkoper dan je smartphone, maar we moeten zeggen dat het ook weer niet een tientje is. Aan de andere kant zorgt hij wel weer voor mooie beelden en krijg je geen wegwerp-camera kwaliteit.

Sony staat natuurlijk bekend om zijn camera’s, maar voor sommigen staat het bedrijf natuurlijk gelijk aan de Playstation. Mogelijk krijgen we er binnenkort een kleiner exemplaar bij. Sony zou namelijk kijken naar de mogelijkheid om een Playstation Mini uit te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Aldi

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: compacte Sony camera
Sluiten