Aldi werkt samen met de Plastic Soup Foundation aan een educatieprogramma

Dat we bij WANT van de Aldi houden, dat mag duidelijk zijn. Nét toen we dachten dat die liefde niet meer kon groeien deed de Duitse supermarktketen het volgende: samen met de Plastic Soup Foundation ontwikkelt het een educatieproject. Nóg stap in de duurzame richting. Goed bezig Aldi!

Aldi is aan het verduurzamen

De Plastic Soup Foundation is een van de leidende organisaties in de wereld die vervuiling door plastic tegengaat. Aldi ontwikkelt samen met deze organisatie een educatieproject dat kinderen moet informeren over de ‘plastic soup‘. De samenwerking is onderdeel van de maatregelen waarmee de Aldi bezig is om haar bedrijfsvoering te verduurzamen.

De supermarktketen liet in een persbericht weten dat ze het volledig vernieuwde educatieprogramma voor het basisonderwijs mogelijk maken waarmee de Plastic Soup Foundation in 2018 komt. De Foundation kan met het programma tienduizenden kinderen informeren over de plastic soup.

Weg met plastictasjes

Deze zomer maakte de Aldi al bekend te stoppen met de verkoop van plastic en papieren boodschappentassen die zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Zo blijkt dat de supermarktketen het verkleinen van haar plastic foodprint hoog in het vaandel heeft staan. De Aldi gaat alleen nog maar duurzame herbruikbare tassen aanbieden.

Hierdoor is sinds 1 oktober de prijs van de plastic tassen die er nog zijn verhoogd van 10 cent naar 25 cent. Het duurt namelijk enige tijd voordat de tassen die er nog zijn volledig zijn uitgefaseerd. De supermarktketen zegt dat het grootste deel van deze opbrengst naar de Plastic Soup Foundation gaat ten behoeve van educatiedoeleinden.

Naast het gebruik maken van duurzamere producten heeft de supermarktketen het afgelopen jaar ook het aanbod van biologische producten bijna verdubbeld. Daarnaast heeft de Aldi haar assortiment Fairtrade-producten opgebouwd onder het eigen merk FAIR.

Aldi
Bron: de Plastic Soup Foundation

Er liggen steeds meer producten in de winkel die bijdragen aan een duurzamer consumptiepatroon. Naast je consumptie kun je ook je woonomgeving verduurzamen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar vaak ook leuk. Een huis vol de nieuwste high-tech gadgets is lang niet verkeerd!

Ben je benieuwd hoe je zelf een duurzame woonomgeving kunt creëren? Lees dan hier onze tips. En wist je al dat dit bedrijf ook grote stappen in de groene richting aan het maken is?

Reageer op artikel:
Aldi werkt samen met de Plastic Soup Foundation aan een educatieprogramma
Sluiten