Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Deals 27 juli 2019

Action, Lidl en Aldi superaanbieding: elektrische Prophete mountainbike

Het ziet ernaar uit dat Aldi de smaak te pakken heeft van elektrische fietsen. Iets meer dan twee weken geleden kon je in de supermarkt nog een elektrische trekking fiets scoren van Prophete en volgende week is het weer zover. Dan hebben ze weer een Prophete e-bike voor je in de aanbieding, maar deze keer gaat het om een wat sportiever uitziend model.

Elektrische mountainbike

Je kunt volgende week namelijk bij Aldi de Prophete e-bike Alu-MTB 650B scoren. Dat is een elektrische mountainbike en in dit geval betekent het dat er geen bagagedrager is om de batterij in te verwerken. We hebben in plaats daarvan te maken met een 10,4Ah BLAUPUNKT downtube-accu, die (zoals de naam al doet vermoeden), te vinden is bij de onderste stang van de fiets. Met een volle batterij zou je kunnen rekenen op een maximale actieradius van 100 km. Maar zoals altijd hangt die actieradius af van onder andere je rijgedrag en de weersomstandigheden.

Aldi elektrische fiets

Achterwielmotor en 24 versnellingen

Ook de motor is van het merk BLAUPUNKT en deze zit verwerkt in het achterwiel. Dit zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat iemand je een zetje in de rug geeft. Bij een fiets met een voorwielmotor krijg je juist het idee dat je naar voren wordt getrokken. Het voordeel van een achterwielmotor is dat je strakker kunt sturen. Uiteraard krijg je bij de Aldi e-bike ook een display en ook deze is van BLAUPUNKT. Verder kun je aan de slag met 24 Shimano versnellingen, een verende voorvork en een hydraulische remschijf.

Aldi elektrische fiets

Vanaf dinsdag bij Aldi

Je kunt de Prophete elektrische fiets vanaf dinsdag 30 juli bij Aldi scoren voor 999 euro. Dat is behoorlijk betaalbaar voor een e-bike, aangezien de prijs doorgaans toch dik boven de 1.000 euro zit. Als je voor de fiets gaat moet je wel nog even een fietsslot kopen, want die krijg je er niet bij. Een andere elektrische mountainbike is de e-Joe KODA. Deze komt wel met een bagagedrager, maar heeft alsnog een downtube accu. De KODA geeft je onderweg een grotere boost dan het Prophete model, maar het is dan ook officieel een speed pedelec.

Aldi

Reageer op artikel:
Action, Lidl en Aldi superaanbieding: elektrische Prophete mountainbike
Sluiten