Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 19 jun 2018

Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: 21,5 inch LED tv

Het is bijna ondenkbaar dat er iemand tegenwoordig geen televisie zou hebben, maar soms kan het dat je tv stuk gaat of dat je een extra toestel nodig hebt voor de logeerkamer. Voor die gevallen en voor als je om de een of andere reden toch nog geen tv hebt of bijvoorbeeld voor het eerst op kamers gaat, heeft Aldi deze week weer een leuke aanbieding. Voor een betaalbare prijs kun je namelijk een LED tv scoren van het merk Medion.

21,5 full HD display

De televisie komt met een display van 21,5 inch, wat niet gigantisch is maar toch groot genoeg om al je series en games goed genoeg op te kunnen zien. Het display heeft een full HD resolutie en er staat ook nog als lokkertje 300 MPI bij.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

MPI staat hierbij voor Motion Picture Index en is niet echt een standaard gegeven om de beeldkwaliteit mee te meten. Het is vergelijkbaar met Samsung’s Picture Quality Index (PQI) en de Picture Mastering Index (PMI) van LG. Het is eigenlijk gewoon marketingpraat en in principe kun je MPI alleen gebruiken om de beeldkwaliteit te vergelijken met andere Medion televisies.

Aldi LED tv

Ingebouwde HD combituner en mediaspeler

We negeren de MPI dus en gaan verder met de rest van de specificaties. De LED tv komt met een ingebouwde HD combituner, waarmee je digitale HD televisie kunt ontvangen via de kabel en digitale televisie via de ether binnen kunt krijgen. Je bent echter niet afhankelijk van wat er op tv is, digitaal of niet, dankzij de geïntegreerde mediaspeler. Via de USB-poort kun je alles wat je op je harde schijf hebt staat ook bekijken. De poort kun je natuurlijk gebruiken voor je Chromecast om je netflix series te streamen.

Aldi LED tv

LED tv beschikbaar vanaf donderdag 21 juni

Verder kun je gebruik maken van het ingebouwde CL+ interface, waarmee je in combinatie met een CL+ module en Smartcard gecodeerde programma’s kunt bekijken. De programma’s die je op de tv bekijkt, hoef je overigens niet per se op dat moment te bekijken. Je kunt van alles opslaan op je harde schijf als je even geen tijd hebt en je programma’s later bekijken. De LED tv is vanaf donderdag  12 juni te koop bij Aldi voor 169 euro. Hij heeft een A+ energieklasse en komt met drie jaar garantie.

Hoewel een full HD scherm mooie beelden geeft, is het natuurlijk niets vergeleken met een 4k resolutie. Maar een 4k televisie is wel meteen een stuk duurder en je moet je afvragen of dat prijsverschil het je waard is. Je kunt natuurlijk ook op Marktplaats een 4k tv voor wat minder proberen te scoren. Maar als je dat doet, moet je wel op deze paar dingen letten.

Aldi

Reageer op artikel:
Action, Aldi en Lidl superaanbieding van de week: 21,5 inch LED tv
Sluiten