Ilona Braam
Ilona Braam Deals 17 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Action, Lidl en Aldi superaanbieding: automatische bloeddrukmeter

We leven in een tijd die behoorlijk stressvol is en één van de resultaten van langdurige stress is een hoge bloeddruk. Daarnaast leven we ook in een tijd waarin behoorlijk wat mensen regelmatig grijpen naar vettige fast food snacks, wat ook weer niet al te best is voor je bloeddruk. Het is dan ook niet zo gek dat redelijk wat mensen standaard pillen moeten gebruiken om de bloeddruk weer omlaag te halen. Hoe dan ook is het dus belangrijk om je bloeddruk in de gaten te houden, voordat het te laat is. Volgende week helpt Lidl je daarbij met een automatische bloeddrukmeter.

Bloeddrukmeter zonder pompje

Met automatisch bedoelen we helaas niet een smartwatch die zich constant over je bloeddruk bekommert. Wat we wel bedoelen is zo’n ding dat je met klitteband om je bovenarm vast maakt en dat vervolgens strakker wordt. Dat strakker worden wat automatisch gebeurt, in plaats van dat je zelf aan de slag moet met een pompje. De meeste mensen zullen de bloeddrukmeter kunnen gebruiken, maar je moet er wel rekening mee houden dat je bovenarmomvang tussen de 22 en 36 cm moet zitten.

Lidl bloeddrukmeter

Extra groot display

Als dat in orde is, kun je na de meting je resultaten bekijken op een extra groot display. Hierop zie je bijvoorbeeld je boven- en onderdruk in mmHG en krijg je een indicatie van hoe het met je gezondheid gaat. Zo hoort een normale bovendruk bijvoorbeeld volgens de Hartstichting tussen de 120 en 140 mmHG te liggen. Naarmate je bloeddruk richting de 140 gaat, neemt echter ook het risico op hart- en vaatziekten toe. Met een bloeddruk van onder de 120 mmHG zou je het minste risico lopen op hart- en vaatziekten. Verder heeft het apparaat ruimte voor metingen van vier verschillende personen en kun je per persoon dertig metingen opslaan.

Vanaf maandag 20 mei

Je kunt de bloeddrukmeter  vanaf volgende week maandag bij Lidl scoren voor 17,99 euro en je krijgt er meteen ook batterijen en een handige opbergtas bij. Ook de Apple Watch kan overigens je bloeddruk meten en uit onderzoek van 2017 zou blijken dat de smartwatch dat zelfs met een nauwkeurigheid van 82 procent zou kunnen. Inmiddels zal dat percentage mogelijk omhoog zijn geschroefd met de Apple Watch Series 4. In ieder geval kan het horloge tegenwoordig meer om je leven te redden en onlangs kwam Apple met verschillende tutorials die je precies laten zien hoe de Apple Watch over je gezondheid waakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lidl

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!