Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Deals 23 oktober 2018

Lidl, Action en Aldi superaanbieding van de week: krachtige pc voor je games

Doorgaans verwacht je dat als je een degelijke computer nodig hebt, je bij een elektronicazaak moet zijn. Je verwacht niet dat je je game computer even kunt scoren bij een supermarkt, maar dat is precies wat je deze week wel kunt doen. Aldi heeft namelijk over een paar dagen een Akoya MD 34120 pc van het merk Medion voor je waar ze toch wel even een applausje voor verdienen.

PC met achtste generatie Intel Core i5+ processor

Eén van de belangrijkste onderdelen van een pc is de processor, dus laten we daarmee beginnen. Onder de motorkap vinden we een Intel Core i5+ 8400 exemplaar. Deze is uitgerust met zes kernen, Turbo Boost 2.0 en 9MB Intel Smart Cache. Daarnaast is hij goed voor een kloksnelheid van 2,80 GHz tot 4,00 GHz. Hiermee kun je weer een tijdje mee uit de voeten en kun  je gerust aan de slag met je videoprogramma’s en games. De processor wordt gecombineerd met 8GB DDR4 werkgeheugen. Om je games optimaal tot leven te brengen is er natuurlijk ook een degelijke grafische kaart nodig. Bij de Aldi PC is dat een Nvidia GeForce GTX 1060. Deze gebaseerd op de krachtige en energiezuinige Pascal architectuur en is ook perfect om virtual reality werelden mee te verkennen.

Aldi Medion PC

2TB harde schijf met 180GB SSD opslag

Eén van de problemen waar je bij bijna al je apparaten mee te maken krijgt, is gebrek aan opslagruimte en ook vooral langzame opslagruimte. Daar hoef je je bij dit beest van een apparaat geen zorgen over te maken. Je krijgt namelijk een 2TB harde schijf om al je games, foto’s en video’s op te slaan. Daarnaast is er ook 180GB aan SSD opslag van de partij en 16GB aan Intel Optane geheugen. Dit Optane geheugen optimaliseert de lees- en schrijfsnelheid van de 2TB schijf, zodat je je een stuk minder hoeft te ergeren en alles soepel verloopt. Verder draait de pc op Windows 10 Home en komt hij met een multinorm dvd-/cd-brander, USB 3.1 G en USB 2 poorten en een multikaartleze voor je SD-, MS- en MMC-kaartje.

Vanaf donderdag 25 oktober

Als je de pc wilt bemachtigen, moet je donderdag zo snel mogelijk naar de Aldi racen, waar je hem kunt scoren voor 799 euro. Dan heb je misschien ook nog wat nieuwe spelletjes nodig om erop te spelen. Vorige maand is BlueStacks 4 aangekondigd, waarmee je zelfs mobiele Android games op je pc kunt aanpakken.

Aldi

Reageer op artikel:
Lidl, Action en Aldi superaanbieding van de week: krachtige pc voor je games
Sluiten