Ilona Braam
Ilona Braam Deals 10 mrt 2019

Action, Lidl en Aldi superaanbieding van de week: tijdbesparende slowcooker

Als je naar kookshows kijkt, zie je dat alles behoorlijk snel moet gebeuren en doorgaans wordt het eten dan ook op een hoge temperatuur klaargemaakt. Ook in het echt willen mensen vaak het liefst zo snel mogelijk klaar zijn met koken en hebben ze niet echt zin om uren in de keuken te staan. Het snelle koken op een hoge temperatuur haalt echter niet het beste uit je ingrediënten. Natuurlijk kun je heerlijke gerechten maken in je hete pan maar als je je eten echt een boost wilt geven, zou je eigenlijk voor een slowcooker moeten gaan. En deze week kun je er één scoren bij Aldi.

Langzaam maar tijdbesparend

Zoals de naam al aangeeft maakt een slowcooker je eten erg langzaam klaar. De ingrediënten worden op een lage temperatuur gegaard en doorgaans duurt dat uren. Dat klinkt natuurlijk niet ideaal als je geen zin hebt om zo lang met je eten bezig te zijn, maar het mooie is dat je er zelf doorgaans minder tijd aan kwijt bent dan wanneer je met je pan aan de slag gaat. Nadat je alles in de slowcooker hebt gestopt, hoef je namelijk niks meer te doen en kun je weer verder met je andere bezigheden. Je zou het ding zelfs aan kunnen zetten voordat je naar het werkt gaat, om thuis te komen naar een maaltijd die al kant en klaar is. Gelukkig hoef je je ook geen zorgen te maken over wat er met het apparaat gebeurt terwijl je weg bent, want er is een oververhittingsbeveiliging.

Aldi slowcooker

Meer smaak en vitaminen in slowcooker

Doordat het eten op een lage temperatuur wordt klaargemaakt blijven ook de smaken en vitaminen beter behouden. Je zult merken dat je stoofgerecht bijvoorbeeld een stuk meer smaak heeft dan je gewend bent. De kans is ook groot dat het vlees een stuk malser wordt. De slowcooker heeft twee verwarmingsstanden om mee aan de slag te gaan en qua inhoud moet je denken aan 3,5 liter. Wanneer je eten klaar is, kun je ook nog gebruik maken van de warmhoudfunctie als je nog niet klaar bent om aan tafel te gaan.

Vanaf donderdag 14 maart

Vanaf aanstaande donderdag kun je de slowcooker bij Aldi bemachtigen voor 29,99 euro. Om inspiratie op te doen kun je verder online zoeken naar recepten en op kobo.com kun je bijvoorbeeld voor een euro of twee ebooks downloaden voor je slowcooker. Ze hebben zelfs ook een gratis ebook om meteen recepten uit te kunnen maken. Mocht je de smaak te pakken hebben en ook tijdens je picknick aan de slag willen met een slowcooker, kun je voor deze wonderbaarlijke tas gaan. Het lijkt op een tas, maar is stiekem een slowcooker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Aldi

Reageer op artikel:
Action, Lidl en Aldi superaanbieding van de week: tijdbesparende slowcooker
Sluiten