Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 okt 2018

Aldi’s goedkope smartphone aanbieding getest: Huawei P10 Lite review

Waar de folder van de Aldi normaliter vol staat met relatief saaie prullaria, is dat deze week wel anders. Vanaf donderdag 4 oktober kun je namelijk een complete smartphone in de schappen vinden: de Huawei P10 Lite. Voor slechts 199.00 euro!

Huawei P10 Lite bij de Aldi

Weinig geld voor een smartphone, maar is de P10 Lite echt zo goed als men zegt? Wij gingen eerder dit jaar al uitgebreid met de smartphone aan de slag. Daarbij concludeerden we al vrij snel dat de Huawei P10 Lite een uitstekende allrounder is.

De Android smartphone die je nu bij de Aldi kunt scoren blinkt niet per se uit, maar is overal gewoon erg goed in. Je krijgt een strak en stevig design, een prima scherm en een goede accuduur. Daarbij valt echter vooral de camera op.

Huawei P10 Lite

Normaliter lever je qua camerakwaliteit enorm in bij goedkope smartphones. Fabrikanten besparen dan op de sensoren en andere cameratechnologie, om zo de kosten laag te houden. In het geval van de Huawei P10 Lite hoef jij je daar geen zorgen om te maken.

Het toestel heeft een prima camera, die nette foto’s oplevert. Verwacht niet de topfoto’s die je gewend bent van de nieuwste iPhone, maar in zijn prijsklasse blinkt de P10 Lite absoluut op dit vlak uit.

Die conclusie kun je eigenlijk op vrijwel elk gebied trekken. Aldi biedt deze week een smartphone aan die overal niet per se de beste in is of opvalt, maar gezien de prijs wel een dijk van een aanbieding is.

Je zult moeite hebben om voor 199,00 euro een ander toestel te vinden die zo’n complete gebruikservaring kan bieden. Aan de andere kant komen steeds meer Chinese fabrikanten met hun toestellen naar Europa, al krijg je dan niet de twee jaar garantie die Aldi biedt.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan de bovenstaande video, waarin we het toestel uitgebreid met je testen, of lees onze volledige review hier.

Reageer op artikel:
Aldi’s goedkope smartphone aanbieding getest: Huawei P10 Lite review
Sluiten