Ilona Braam
Ilona Braam Tech 31 dec 2018

Zesjarig jongetje zet Alexa in voor het maken van huiswerk

Amazon’s slimme assistent Alexa heeft al in behoorlijk wat huizen haar eigen plekje gevonden, waar ze van alles regelt van de muziek, tot de lichten en de temperatuur. Daar is de assistent ook voor gemaakt, maar onlangs bedacht het zesjarig jongetje Jariel uit New Jersey iets nieuws, waar Alexa mee zou kunnen helpen. Het blijkt dat de virtuele assistent ook uitstekend is in het maken van je huiswerk voor rekenen.

Alexa voor rekensommen

Yerelyn Cueva, de moeder van het jongetje, vertelt in een gesprek met The New York Post hoe ze erachter kwam dat Alexa inmiddels ook werd ingezet voor huiswerk. Ze geeft aan dat haar zoontje altijd al heeft gehouden van rekenen. Op een dag hoorde ze tijdens het huiswerk maken uit een andere kamer echter opeens de stem van Alexa, die het antwoord gaf op een som. Toen ze op nader onderzoek ging, hoorde ze hoe haar zoontje rekensommen aan Alexa voorlegde en de assistent vrolijk antwoordde.

Beleefd tegen virtuele assistent

Uiteraard moest dat gefilmd worden en een stukje van het tafereel is dan ook te zien op twitter. De video eindigt met de stem van de moeder en het klinkt alsof ze niet erg onder de indruk is van het geheel. Wat je niet op de video te zien krijgt is dat Jariel de assistent wel netjes bedankt voor het helpen met huiswerk. In principe wordt Alexa in dit geval gebruikt als een rekenmachine en hebben we te maken met een behoorlijk creatief jongetje. Blijkbaar hadden ze de Echo nog maar een week in huis, voordat hij bedacht dat er ook huiswerk mee gemaakt kon worden.

Wat opvallend is aan het verhaal, afgezien van “the obvious”, is dat het jongetje Alexa beleefd behandelt en bedankt. En dat terwijl veel mensen juist bang zijn dat al die virtuele assistenten ervoor zorgen dat de nieuwe generatie onbeleefder wordt door de commando-achtige interactie. Je hoeft namelijk niet te bedanken of alsjeblieft te zeggen, maar het is gebruikelijker om “Alexa, doe dit” en “Hey Google, doe dat” te gebruiken. Speciaal om mensen beleefder te maken heeft Google voor kerst nog een update uitgerold. Met die update wordt je beloond als je wat aardiger bent voor Google Assistant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zesjarig jongetje zet Alexa in voor het maken van huiswerk
Sluiten