Ilona Braam
Ilona Braam Home 7 mei 2018

Alexa houdt je kinderen tegenwoordig bezig met Duplo blokjes

Vanaf nu kan Amazon’s slimme assistent Alexa je wat werk uit handen nemen en op je kinderen passen. LEGO heeft namelijk een nieuwe Alexa skill gelanceerd voor de Duplo blokken, genaamd LEGO Duplo Stories. Hierbij speelt Alexa met je kids van twee tot vijf jaar oud en houdt ze je kleintjes bezig met allerlei verhaaltjes.

Alexa en de kids

De verhalen zijn aanpasbaar en draaien rondom dieren en voertuigen. Zo is er onder andere een verhaal over een kat, vogel of hond en weet de slimme assistent ook van alles te vertellen over een trein, boot en auto.

Alexa moedigt de kleintjes aan om te spelen met de Duplo blokjes, waardoor ze hun constructieve en verkennende skills ontwikkelen en daarbij kennis maken met rollenspellen. Tijdens het spelen helpt de assistent ze om meteen te studeren en vraagt ze bijvoorbeeld om bepaalde kleuren te herkennen of om creatief te bouwen.

LEGO Duplo met Alexa skill

Werkt met de Duplo sets die je al hebt

Als de nieuwe skill een succes wordt, zullen we ongetwijfeld nog meer Alexa skills voor kinderen zien verschijnen. Het is voor de ouders handig, maar ook voor de bedrijven.

Nu worden ouders extra gepusht om nieuwe Duplo kits aan te schaffen om alle verschillende verhaaltjes te kunnen uitspelen. Het is echter niet zo dat je er speciale blokken voor nodig hebt, want de skill werkt gewoon met de bestaande sets. Het is een mooie manier om kinderen te leren interacteren, aangezien ze op die leeftijd nog niet echt kunnen typen of lezen.

LEGO Duplo Alexa

Voor Amerika en Engeland

De nieuwe skill is beschikbaar in de VS en Engeland, maar je zou hem mogelijk ook in Nederland kunnen uitproberen als je een Amerikaanse Echo hebt. Hoewel LEGO onder kinderen erg populair is, houden ook volwassenen van de blokjes. Zo durven we te wedden dat je behoorlijk afgeleid wordt als je deze LEGO Star Wars Desk Toy op je bureau hebt staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Reageer op artikel:
Alexa houdt je kinderen tegenwoordig bezig met Duplo blokjes
Sluiten