Ilona Braam
Ilona Braam Tech 12 jan 2019

Deze Alexa-wc zorgt voor een “volledig meeslepende” ervaring op het toilet

We kennen allemaal die toiletten wel die van alles automatisch voor je willen doen, van doortrekken tot de bril je voor schoonmaken.  En soms maken ze het zelfs net wat te intiem door je te helpen het daaronder alvast wat schoner te krijgen. Maar tegenwoordig lijkt het niet genoeg te zijn om dingen alleen van wat sensoren te voorzien en moet alles slim zijn. Het resultaat van die trend is het fascinerende Numi 2.0 toilet van Kohler, die tijdens CES de show stal en zelfs met Alexa komt.

Slimme badkamer

Het is niet de eerste keer dat we een toilet van Kohler zien verschijnen, die net wat meer kan dan je standaard wc. Vorig jaar introduceerden ze al hun Konnect collectie en konden we onder andere ook kennis maken met een slimme spiegel en een slimme douche. Dit jaar zijn we echter aangekomen bij de tweede versie van de Numi wc en zou het allemaal nog geweldiger zijn geworden.

Kohler Numi 2.0 toilet

Toilet met Alexa

De wc zou je namelijk een “volledig meeslepende” ervaring geven. Daar hoort natuurlijk audio en licht bij en dat is inderdaad geregeld bij de slimme wc. Toiletgangers kunnen via Alexa de stemming helemaal zelf bepalen door de belichting aan te passen of door muziek af te spelen. Daarnaast wordt je meteen ook lekker warm gehouden door de verwarmde bril, die precies de temperatuur aanneemt die je aangenaam vindt.

Kohler Numi

Prijzen

Hoewel Kohler vorig jaar al van alles liet zien voor in de badkamer, hebben ze pas dit jaar eindelijk de prijzen bekendgemaakt van hun slimme producten. Zo ben je voor hun douche met spraakopdrachten zo’n 2.600 euro kwijt, terwijl je voor de vrijstaande badkuip 4.227 euro moet neertellen. De slimme spiegel heeft een vanafprijs van 1.088 euro en het duurste van allemaal is de Numi toilet met een prijskaartje vanaf 6.103 euro.

Hoewel je met de nieuwe wc ontzettend zou kunnen ontspannen terwijl je daar zit, is het toch verstandig om niet met je smartphone te gaan spelen en dit is waarom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Alexa-wc zorgt voor een “volledig meeslepende” ervaring op het toilet
Sluiten