Deze website maakt binnen enkele seconden een 3D-model van je selfie

Het maken van een normale selfie is zó 2016. Probeer daarom deze tool die door middel van een algoritme jouw 2D-foto omtovert in een 3D-foto. Daar komt een knap staaltje techniek bij kijken!

Je selfie in 3D

Onderzoekers aan de Universiteit van Nottingham en Kensington University hebben een algoritme gemaakt dat iedere 2D-portretfoto die van de voorkant is geschoten omtovert tot een bizar realistische 3D-afbeelding. Het algoritme is zo ontworpen dat het werkt op foto’s van gezichten van mensen of fictieve figuren. Als het maar een gezicht heeft en een duidelijke frontale foto of afbeelding is.

Het algoritme maakt de 3D-versie van je foto op basis van een dataset van portretfoto’s en de bijbehorende 3D-beelden daarvan. Met deze gegevens reconstrueert het een 3D-afbeelding van de foto die er wordt ingevoerd. Op een normale foto zijn niet alle delen van het gezicht zichtbaar. De kunst van dit algoritme is juist dat het de delen die niet zichtbaar zijn alsnog vorm kan geven.

3D Model selfie

 

Het is ook nog ergens goed voor

Het is natuurlijk geinig om je selfies 3D te maken. Entertainment is echter niet het doel van deze technologie. De technologie kan potentieel gebruikt worden om bijvoorbeeld een hyperrealistische avatar te creëren voor in virtual reality, of om bijvoorbeeld brillen of make-up te ‘testen’.

Benieuwd naar hoe een 3D-versie van jouw selfie er uit ziet? Kijk dan gewoon in de spiegel. Of test de tool via deze link zelf. Voer een foto van jezelf (of iemand anders) in en het algoritme gaat er mee aan de slag. Draai de foto vooral een beetje opzij en zie of het resultaat net zo prachtig is als je eigen smoeltje. Leef je uit!

Omdat het vandaag Prinsjesdag is hebben we een mooie 3D-foto gemaakt van onze eigen Willem Alexander. Wat een knapperd.

3D foto

Nog meer manieren ontdekken waarop je de foto’s die je maakt met je smartphone nog vetter kunt maken? Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Deze website maakt binnen enkele seconden een 3D-model van je selfie
Sluiten