AliExpress: 5 (on)handige gadgets voor de fietsers onder ons

Op AliExpress staan bijzonder vreemde en soms ook bijzonder handige gadgets. Ze hebben vaak ook een bijna onmogelijk kleine prijs. Er worden veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers. Daardoor is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 gadgets uitgezocht voor op je fiets of voor tijdens het fietsen.

Sirene in plaats van fietsbel

Fietsen in een drukke stad zonder fietsbel op je stuur is een uitdaging. En dan bedoelen we met name voor je stembanden omdat die waarschijnlijk om de honderd meter het geluid van een fietsbel moet nadoen. Je bent beter af met een echte fietsbel op je fiets. Die kun je voor een euro bij een fietsenmaker kopen, of bevestig deze elektrische claxon op je stuur zodat je nooit meer ”tring tring” hoeft te roepen als je iemand wilt inhalen.

fietsbel AliExpress
Elektronische fietsbel (Afbeelding: AliExpress)

29,18 euro

AliExpress topper: smartphonehouder

Fietsen met een smartphone in je hand is strafbaar. Daarnaast is het, ondanks dat je er inmiddels vast erg geoefend in bent, ook gevaarlijk. Heb je toch je smartphone nodig tijdens het fietsen om bijvoorbeeld te navigeren? Bevestig dan naast die elektronische claxon een smartphonehouder op het stuur van je fiets of elektrische fiets. Dit simpele elastische exemplaar is 360-graden draaibaar en past op vrijwel iedere smartphone.

smartphonehouder Fiets
Smartphone houder voor op het fietsstuur (Afbeelding: AliExpress)

1,24 euro

Typisch AliExpress: Hanekam voor op je fietshelm

Het is algemeen bekend dat een fietshelm ieder kapsel ruïneert. Toch kun je soms niet onder het dragen van een fietshelm uit, bijvoorbeeld als je een speed pedelec hebt, een racefiets of je gewoon wat veiliger wilt voelen op je elektrische fiets. Hoe gestyled je haar ook is, de helm maakt er een plat en troosteloos bosje haar van. Wie heel ijdel is kan daarom op AliExpress terecht om een kapsel bovenop zijn helm te plakken. Die is (hopelijk) niet gemaakt van echt haar, maar wappert wel net zo lekker in de wind.

hanekam fietshelm
Hanekam voor op de helm (Afbeelding: AliExpress)

7,52 euro

Waterdichte LED-strip voor op de velgen van je fiets

Opvallen tijdens het fietsen in het donker doe je makkelijk met een set fietslampen. Het kan echter altijd nog opvallender en ook zeker feestelijker. Plak bijvoorbeeld deze LED-strip op je velgen voor extra verlichting en een lekker disco-effect.

LED-strip AliExpress
LED-strip (Afbeelding: AliExpress)

3,28 euro

Fietshandschoentjes met LED-licht

Over opvallen in het verkeer gesproken; dat kan ook met deze fietshandschoentjes met LED-licht er op. De handschoentjes zijn geen vervanging voor het standaard voor- en achterlicht maar wel een fijne extra voor wie bijna sneller dan het licht door het donker fietst. Je hand is een nog betere richtingaanwijzer als je hem uitsteekt met dit lichtgevende fietshandschoentje aan.

AliExpress LED-lamp fiets
LED-handschoenen (Afbeelding: AliExpress)

3,46 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Reageer op artikel:
AliExpress: 5 (on)handige gadgets voor de fietsers onder ons
Sluiten