Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Betaalbare Tech 10 okt 2021

AliExpress: 5 goede budget gadgets van 5 bekende merken

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop worden aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Er worden ook heel veel producten aangeboden die beter worden gepresenteerd dan ze daadwerkelijk zijn. Toch staan er een aantal degelijke gadgets op AliExpress van betrouwbare merken. Om die te vinden moet je alleen wel weten waarnaar te zoeken. Al kunnen ook deze gadgets natuurlijk nep en namaak zijn. Hier 5 budget gadgets van 5 bekende merken.

Baseus WM01 Tws

Baseus is een heel degelijk Chinese fabrikant van allerlei verschillende budget gadgets. Gadgets van dit merk zijn te koop op AliExpress, maar bijvoorbeeld ook via Amazon en Gearbest. Baseus heeft veel verschillende smartphone accessoires in de collectie (denk bijvoorbeeld aan opladers voor in de auto, QI-standaards en kabel organizers), maar maakt bijvoorbeeld ook Bluetooth oordopjes.

De WM01 Tws zijn budget Bluetooth oordopjes die wat prijs betreft stevige concurrentie bieden aan Xiaomi’s Redmi AirDots. De stijlvolle Bluetooth oordopjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, worden geleverd in een oplaad-case, en hebben een totale batterijduur van zo’n vijf uur bij een volume van 70 procent. De oplaadcase voegt daar nog zo’n 25 uur aan toe.

Wat betreft de geluidskwaliteit hebben Baseus’ Bluetooth oordopjes geen enorm frequentiebereik. Het geluid kan dus wat vlak klinken, vooral wanneer je muziek luistert met veel bas. Luister je graag naar podcasts of wil je simpelweg een muziekje luisteren op de achtergrond terwijl je een rondje wandelt? Dan zijn dit voor minder dan 20 euro prima oordopjes.

Baseus WM01 Tws Bluetooth oordopjes
Baseus WM01 Tws (Afbeelding: AliExpress)

16,77 euro

AliExpress topper: Xiaomi Mi Band 6

In dit rijtje mag een gadget van Xiaomi niet ontbreken. Xiaomi’s gadgets hebben over het algemeen een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Xiaomi’s nieuwste fitness tracker/smartwatch is daar geen uitzondering op. De nieuwste Xiaomi Mi Band is nummer 6 uit de collectie. Deze budget smartwatch kost iets meer dan 30 euro: probeer maar eens om voor hetzelfde geld een soortgelijke of betere smartwatch te vinden. Dat is vrijwel onmogelijk.

Wat Xiaomi’s Mi Band 6 zo goed maakt is onder meer het AMOLED-beeldscherm (groter dan die van de Mi Band 5), de moderne fitness tracking-functies, een accurate analyse en weergave van de hartslag in rust, een solide batterijduur, en nog veel meer.

Xiaomi Mi Band 6 Aliexpress
Xiaomi Mi Band 6 (Afbeelding: AliExpress)

32,23 euro

Marshall Minor 2 Draadloze Bluetooth oordopjes

Op AliExpress staan ook verschillende Bluetooth speakers, -hoofdtelefoons en -oordopjes van het merk ‘Marshall’. Zo ook deze Bluetooth oordopjes die Marshall in 2018 uitbracht. De oordopjes zijn niet de nieuwste van de nieuwste, maar dat maakt ze niet minder tof. Of we het aanraden om gadgets van Marshall via AliExpress te kopen? Misschien niet. Behalve als je de gok wilt wagen om wat euro’s te besparen.

De Minor 2 Bluetooth oordopjes hebben het kenmerkende stijlvolle Marshall-ontwerp. De oordopjes werken via Bluetooth 5.0 en hebben een geluidskwaliteit om over naar huis te schrijven. Daarnaast is ook de accuduur van de oordopjes niet mis: Marshall claimt dat ze een luisterduur hebben van 12 uur. Of ze ook zo goed zitten als ze eruit zien? Dat mag je zelf beoordelen.

Marshall Minor 2 oordopjes
Marshall Minor 2 (Afbeelding: Marshall)

78,51 euro

Samsung Galaxy Buds Live SM-R180

Samsung introduceerde in 2020 de Galaxy Buds Live. De draadloze True Wireless oordopjes vielen direct op dankzij hun ontwerp, en zijn nog steeds een goede keuze. De oordopjes hebben een 12mm luidspreker en een destijds vernieuwde bas die samen zorgen voor een diep en rijk geluid. Een andere fijne functie van de Galaxy Buds Live is de ruis-onderdrukking. De Active Noise Cancellation filtert het omgevingsgeluid waardoor de gebruiker in alle rust en stilte kan werken, een serie kan kijken, en meer.

De oordopjes hebben een luisterduur van zo’n zes uur. Dat is de helft van de luisterduur van de bovengenoemde oordopjes van Marshall, terwijl de oordopjes voor meer dan het dubbele bedrag over de digitale toonbank gaan. Welke een betere koop is? Dat hangt af van wat je zoekt in een set goede oordopjes.

Samsung Galaxy Buds Live
Alle drie de varianten (Afbeelding: Samsung)

132,50 euro

AliExpress deal: Huawei WATCH Fit

Het laatste gadget van een bekend merk in dit rijtje is Huawei’s WATCH FIT. Dit is een sportieve smartwatch die wat het ontwerp betreft wel wat weg heeft van Apple Watch Series 7. Je kunt zeggen dat het een soort slanke Apple Watch is.

De WATCH FIT is een smartwatch met een hele goed prijs-kwaliteit verhouding. Het gadget heeft een goede batterijduur, betrouwbare fitness tracking en een AMOLED-beeldscherm. Life OS ondersteunt geen groot aantal apps van derden en geavanceerde functies voor iPhone-gebruikers die een Apple Watch wel hebben, maar misschien trekt de kleine prijs je over de streep.

Huawei WATCH FIT
Huawei WATCH FIT (Afbeelding: AliExpress)

70,10 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AliExpress: 5 goede budget gadgets van 5 bekende merken
Sluiten