Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Betaalbare Tech 9 mei 2021

5 Typische AliExpress gadgets voor een tocht op je (elektrische) fiets

AliExpress staat bekend om zijn vreemde gadgets en producten. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Deze worden vrijwel altijd verkocht voor een onmogelijk kleine prijs. Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je.

Deze keer hebben we 5 gadgets uitgezocht waar fietsfanaten blij van worden, zowel voor de ‘gewone’ fiets als elektrische fiets.

Mini USB-fietspomp

Hoe ouder de fiets hoe groter het belang van een goede fietspomp. Een goede fietspomp kost alleen misschien meer dan je wilt uitgeven. Al helemaal wanneer de fiets waarvan de banden moeten worden opgepompt minder waard is dan de pomp zelf. Op AliExpress kwamen we deze goedkope en compacte fietspomp tegen.

Of goedkoop in dit geval ook duurkoop is? Dat durven we niet te zeggen. Hij past in ieder geval in je jaszak of (fiets)tas tijdens een rondje fietsen. Indien de pomp niet goed werkt kun je hem altijd nog als 4000mAh powerbank gebruiken (als die functie wel fatsoenlijk werkt natuurlijk).

USB fietspomp AliExpress
USB-fietspomp (Afbeelding: AliExpress)

11,11 euro

AliExpress topper: richtingaanwijzer voor achterop de fiets

Zichtbaarheid op de weg tijdens het fietsen is essentieel. Al helemaal wanneer je met een rotvaart op je elektrische fiets door de stad rijdt. In dit laatste geval is het soms lastig voor andere verkeersdeelnemers om in te schatten hoe snel je gaat en waar je naartoe gaat. In dit geval is een richtingaanwijzer geen overbodige luxe, uiteraard in combinatie met de goede oude arm en hand als richtingaanwijzer. Deze draadloze LED-lamp functioneert als richtingaanwijzer en vergroot daarbij je zichtbaarheid op de weg.

richtingaanwijzer AliExpress
Richtingaanwijzer (Afbeelding: AliExpress)

2,84 euro

Zadel met LED-achterlicht

Een ander gadget dat je zichtbaarheid op de weg vergroot is dit zadel met LED-achterlicht. Het achterlicht heeft verschillende functies waaronder een knipperfunctie en een statischefunctie. Het LED-verlichte zadel is geen verkeerd idee, maar de uitvoering faalt een beetje wanneer je besluit een lange jas te dragen die over de rand van het zadel valt.

zadel LED elektrische fiets
Zadel met LED-verlichting (Afbeelding: AliExpress)

19,25 euro

Waterdichte fietstas met touchscreen-functie voor smartphone

Een waterdichte fietstas als dit exemplaar van AliExpress is geschikt voor wie zijn smartphone graag gebruikt als navigatiesysteem tijdens een fietstocht. Zo hou je je handen vrij om driftig met je fietsbel te bellen naar langzame mensen op het fietspad en te zwaaien naar willekeurige tegenliggers.

Het hoesje is waterdicht en dus een veilige plek voor je smartphone. Al weten we niet of wij een dure smartphone tijdens een enorme plensbui zouden toevertrouwen aan een ‘waterdichte’ budget gadget van AliExpress. Wacht, we weten het wel, en het antwoord is nee.

fietstas smartphone AliExpress
Waterdichte fietstas voor smartphone (Afbeelding: AliExpress)

11,94 euro

Typisch AliExpress: fietscomputer

Op AliExpress staan ontelbaar veel fietscomputers. Deze zijn een goed alternatief voor wie zijn smartphone liever niet in een ‘waterdicht’ hoesje van Ali op zijn stuur bevestigt. Een multifunctionele fietscomputer zoals deze belooft ook waterdicht te zijn. Is hij dat niet? Dan heb je altijd nog je smartphone als back-up. Daarnaast heeft de fietscomputer verschillende functies die je activiteit monitoren. Tenminste, als de sensor goed is gepositioneerd. Aan de recensies van dit apparaat te zien is dat niet zo makkelijk als het klinkt.

fietscomputer AliExpress
Fietscomputer (Afbeelding: AliExpress)

4,81 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
5 Typische AliExpress gadgets voor een tocht op je (elektrische) fiets
Sluiten