Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apple 8 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

AliExpress: 5 (on)handige gadgets voor wandelaars en hardlopers

AliExpress staat bekend als website waarop werkelijk alles te koop is. Tussen de grote hoeveelheid vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 gadgets uitgezocht voor de sportievelingen en actievelingen onder ons.

AliExpress topper: Xiaomi Mi Band 5

Een gadget dat niet in dit rijtje mag ontbreken is Xiaomi’s activity tracker. Deze smartwatch gaat voor een prikkie over de digitale toonbank maar doet wat functies en precisie betreft niet onder voor duurdere exemplaren zoals die van FitBit, en zelfs Apple’s Apple Watch. Al heeft het gadget, zeker qua uiterlijk, meer overeenkomsten met de activity trackers van Fitbit.

De Mi Band 5 is de nieuwste Mi Band van Xiaomi en heeft veel functies voor het bijhouden van je activiteit. Of je nou wandelt, rent of op de fiets zit: deze smartwatch is je beste vriend. Tenminste, als je niet zenuwachtig wordt van het tellen van stappen, calorieën, afgelegde afstand, en meer.

Xiaomi Mi Band 5
Xiaomi Mi Band 5 (Afbeelding: AliExpress)

19,73 euro

Typisch AliExpress: Verlicht hesje

Wij dachten dat in het donker hardlopen met een reflecterend hesje voldoende was. AliExpress doet daar graag een schepje bovenop met dit ‘hesje’. Tenminste, voor zover je deze paar elastieken banden met daaraan bungelende lampen een hesje kunt noemen. Of dit lekker zit tijdens het rennen? Daar moet je zelf achter komen. Als de lamp werkt ben je in ieder geval wel lekker zichtbaar.

verlicht hesje AliExpress
Verlicht hesje (Afbeelding: AliExpress)

13,76 euro

Xiaomi Redmi AirDots 2

Een andere Xiaomi gadget dat niet in dit rijtje mag ontbreken zijn Xiaomi’s Bluetooth oordopjes. Luister tijdens het wandelen naar een Podcast en tijdens het rennen naar muziek die je net dat beetje sneller of lekkerder laat lopen. Zoals je van Xiaomi gewend bent zijn ook deze oordopjes goedkoop. Nee, wat zeggen we: super goedkoop. En dat terwijl ze kwalitatief gezien zeker niet onderdoen voor veel duurdere oordopjes, waaronder Apple’s AirPods.

Xiaomi redmi airdots
Xiaomi Redmi Airdots 2 (Afbeelding: AliExpress)

11,91 euro

Lenovo X4 hoofdtelefoon met beengeleiding

Oordopjes in tijdens het wandelen of hardlopen kan lekker zijn, maar blokkeert ook al het omgevingsgeluid. Wanneer je wel van muziek of een podcast wilt genieten zonder jezelf volledig af te zonderen van de omgeving is een hoofdtelefoon met bone conduction een goede oplossing. Al is het alleen een goede oplossing als de hoofdtelefoon een beetje, of een beetje veel, kwaliteit heeft.

Ali staat vol met verschillende (lees: vreemde en vreemdere) exemplaren. Een van de neutrale en degelijk uitziende modellen is dit exemplaar van Lenovo. Als we het internet mogen geloven is de bas van deze hoofdtelefoon niet om over naar huis te schrijven maar werken ze verder oké. Precies wat je verwacht voor een gadget van maar 20 euro.

Lenovo X4 bone conduction AliExpress
Lenovo X4 Bone conduction headphone (Afbeelding: AliExpress)

20,94 euro

Typisch AliExpress voor de Apple fan: AirPods houder voor aan Apple Watch

Met AirPods in je oren (hard)lopen lijkt tegenwoordig haast het nieuwe zonder AirPods in je oren (hard)lopen. We willen je een geheimpje vertellen: je hoéft ze niet de hele dag in je oren te houden. Wow! Geef je delicate oortjes even rust terwijl jij je benen strekt en steek ze in deze siliconen houder voor aan je Apple Watch.

AliExpress AirPods Apple Watch
AirPods houder voor aan Apple Watch (Afbeelding: AliExpress)

0,77 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!