Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 25 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

AliExpress: een slimmer huis dankzij deze 5 high-tech gadgets

Op AliExpress vind je de meest vreemde maar ook de meest handige gadgets. En dat meestal voor een super lage prijs. Het vinden van de juiste items op de Chinese webshop is soms wel een hele klus. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Dus check hier 5 betaalbare gadgets voor een slimmer huis.

AliExpress deal: Xiaomi draadloze slimme speaker

De eerste gadget voor je smarthome is Xiaomi’s slimme speaker. Die is onmisbaar omdat je daar je complete starthome mee kunt aansturen. De Chinese techfabrikant heeft meerdere Bluetooth speakers in de collectie, maar deze heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Verbind hem met je andere starthome-apparaten via wifi, Bluetooth of infrarood. De speaker heeft een microfoon die geluid vanuit een hoek van 360-graden opvangt (overal dus), en is te koppelen aan Google Assistant.

Xiaomi speaker bluetooth
Xiaomi’s slimme speaker (Bron: AliExpress)

35,72 euro

AliExpress deal: deurklink en slot met biometrische vingerafdrukscanner

De meningen zijn verdeeld over slimme sloten die werken met Bluetooth, vingerafdrukscanners en afhankelijk zijn van je smartphone. Toch zijn deze sloten té Spykids en James Bond om weg te laten uit dit lijstje. Dit slot werkt via een app, een pasje, code, je vingerafdruk of sleutel. Ben je de pas vergeten en is je smartphone leeg, dan kun je dus alsnog naar binnen dankzij de code of sleutel. Eigenlijk geeft dit slot zo veel opties om binnen te komen dat we ons haast zouden afvragen of dat het juist niet makkelijker maakt voor inbrekers om het slot te kraken.

wifi slim slot AliExpress
Wifi slot met vingerafdrukscanner (Bron: AliExpress)

77,71 euro

Xiaomi Mi slimme robotstofzuiger

Stofzuig je nog steeds je eigen vloeren? Dan hebben we nieuws voor je: dit kun je ook laten doen door een robot. De Xiaomi Mi Robotstofzuiger is een must-have voor wie niet van stofzuigen houdt, maar wel van Xiaomi. De stofzuiger maakt gebruik van lasers om je huis te scannen en de ruimte te verkennen. Hij rijdt zelfs automatisch terug naar het oplaadstation wanneer hij klaar is. De robotstofzuiger van Xiaomi is niet alleen een slim apparaat, maar ook een slimme investering. Hij maakt je huis schoon waardoor jij meer tijd overhoudt om elders te besteden.

Xiaomi AliExpress Singles Days
Xiaomi Mi Robotstofzuiger (Bron: AliExpress)

214,36 euro

AliExpress deal: Xiaomi luchtvochtigheid- en temperaatuursenso

Xiaomi verkoopt een groot aantal producten voor in je smarthome, waaronder deze temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter. Dit is niet de meest spannende gadget maar hij is wel handig. Dankzij de sensor kun je de informatie over luchtvochtigheid en temperatuur in je huis real-time op je smartphone bekijken. Die kun je vervolgens ook gemakkelijk vanuit de app bijsturen indien nodig.

Xiaomi thermostaat slimme sensor AliExpress
Xiaomi slimme sensor voor in huis (Bron: AliExpress)

8,68 euro

Xiaomi Mijia slimme wijnkurk

Is je huis helemaal slim en veilig? Plof dan op de bank en trek een goede fles wijn open. Dat heb je wel verdiend. Als je hem niet in een teug hebt leeggedronken vergeet hem dan niet weer goed af te sluiten. Bijvoorbeeld met deze RVS vacuüm kurk. Deze slimme kurk herinnert voelt hoeveel wijn er in de fles zit en hoe veel druk hij daarom moet uitoefenen. Een waardevolle toevoeging aan je slimme huis. Misschien wel de slimste aankoop uit dit hele rijtje.

slimme wijnkurk Xiaomi Mijia
Slimme wijnkurk (Bron: AliExpress)

10,67 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress: een slimmer huis dankzij deze 5 high-tech gadgets
Sluiten