Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 24 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Back 2 School met AliExpress: 5 (on)handige gadgets voor de student

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 gadgets uitgezocht die studeren wel (en soms niet) makkelijker maken.

Wekker die jou je bed uit jaagt

First things first: zonder wekker kom jij je nest niet uit. En zonder goede wekker snooze je gerust een half uur. Vlieg ‘s ochtends uit bed wanneer je wekker gaat zodat je geen kostbare minuten van je dag verliest aan iets dat uitslapen heet.

Deze vliegende wekker helpt je een handje. Wanneer de wekker gaat, vliegt de propeller de kamer door. Het alarm stopt pas wanneer de propeller weer op de wekker zit. Daar moet je je bed dus voor uit. Behalve als de propeller per ongeluk (en met een beetje geluk) op je bed landt.

vliegende wekker Ali
Vliegende wekker (Afbeelding: AliExpress)

7,95 euro

Monitor van Xiaomi

Een monitor is onmisbaar op een thuiswerkplek en is daarnaast ook een handige hulp voor de student. De hele dag naar je laptop staren is namelijk geen pretje voor je nek en werkt ook helemaal niet lekker. Wie het wel lekker vindt heeft waarschijnlijk nog nooit de niet zo luxe luxe van een serieus groot scherm ervaren, ook wel een monitor genoemd. Op AliExpress kwamen we dit exemplaar van Xiaomi tegen voor een kleine prijs.

De Xiaomi Redmi 1A monitor heeft een formaat van 23.8” en straalt slechts beperkt blauw licht uit voor meer comfort voor je ogen (en voor een betere nachtrust, ook niet onbelangrijk als student).

Xiaomi redmi monitor
Xiaomi Redmi 1A monitor (Afbeelding: AliExpress)

104,36 euro

Opvouwbaar laptopstandaard

Een monitor is een vrij permanent item in de kamer. Je bergt het de monitor iedere keer op wanneer je je deadline hebt gehaald. Geen ruimte voor een monitor, of op zoek naar een minder ruimte innemend alternatief? Overweeg dan een simpel laptopstandaard. Hiermee behaal je niet helemaal hetzelfde resultaat voor je nek- en schouderspieren, maar iets is beter dan niets.

Een voordeel van dit opvouwbare laptopstandaard is dat je hem zo in je tas gooit en meeneemt naar de bieb of naar dat ene koffietentje waar je graag koffietjes drinkt en als je zin hebt ook wat voor je studie doet. Daarnaast heeft dit kleine standaard ook een kleine ventilator die je laptop koel houdt. Of hij het schuim van je flat white met havermelk af blaast? Misschien.

laptopstandaard ventilator
Laptopstandaad met ventilator (Afbeelding: AliExpress)

13,24 euro

AliExpress topper: Noise cancelling hoofdtelefoon

Een noise cancelling hoofdtelefoon is je beste vriend wanneer je makkelijk afgeleid raakt door omgevingsgeluid. Al kan een verkeerde (of juist goede) playlist op Spotify ook voor de nodige afleiding zorgen. Een hoofdtelefoon als deze met noise cancelling-functie blokkeert in ieder geval het geklets van huisgenoten, je partner, of verkeer.

Bluedio hoofdtelefoon
Bluedio F3 hoofdtelefoon (Afbeelding: AliExpress)

45,08 euro

Typisch AliExpress: Slimme rugtas

Een rugzak is je beste vriend tijdens een commute op de fiets en met het of, of wanneer je naar je favoriete café wandelt om daar te werken. In een wereld waar bijna alles ‘slim’ is verbaast het je vast niet dat er ook slimme rugzakken besteden. Heb je een slimme rugzak nodig? Nee. Is het handig? Misschien. Dit exemplaar van AliExpress heeft een ingebouwde USB-poort via welke je je apparaten kunt opladen. Hij is helaas niet slim genoeg om je huiswerk voor je te doen.

slimme rugtas AliExpress
Slimme rugtas (Afbeelding: AliExpress)

23,25 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!