Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Betaalbare Tech 6 jun 2021

AliExpress: 5 (vreemde) gadgets waarmee je het hoofd koel houdt

AliExpress staat bekend als website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Dit zijn vijf gadgets voor een koud briesje tijdens warme dagen.

Fietsbel of ventilator?

Is dit gadget een fietsbel voor op je elektrische fiets? Is het een accessoire voor op je hoofd en in je haar? Geen van beide; het is een mini ventilator. Eentje die je blijkbaar wel makkelijk op je hoofd kunt dragen in het geval je daar zin in hebt. Ali neemt ‘het hoofd koel houden’ wel heel letterlijk met dit gadget.

ventilator AliExpress
Ventilator in fietsbel-stijl? (Afbeelding: AliExpress)

9,16 euro

AliExpress topper: Ventilatoren voor in de auto

Er is maar een oplossing voor op een zomerse dag in een auto zitten zonder airco: de ramen open zetten en de wind flink langs je oren laten suizen. Wie wind maar vies vindt, kan ook een set ventilatoren op het middenconsole zetten, zoals de foto van Ali hieronder illustreert. Is dit veilig? Geen idee. Is het handiger dan het raam open zetten? Nee.

auto ventilator AliExpress
Ventilator-set voor in de auto (Afbeelding: AliExpress)

16,84 euro

Ventilator als heuptasje

In de categorie ‘zinloze ventilatoren’ kwamen we deze mini ventilator tegen op de Chinese webshop. De kleine ventilator bungelt dankzij een kleine clip als een soort heuptasje of camera uit 1999 aan je riem. Vervolgens blaast hij koude lucht uit die terecht komt, ehm, op je heup en in je zij? Het gadget is daardoor ideaal voor wie altijd rondloopt met een oververhitte zwetende heup, een vrij niche publiek als je het ons vraagt.

draagbare ventilator AliExpress
Draagbare ventilator (Afbeelding: AliExpress)

11,89 euro

Draagbare mini airco

Dit gadget lijkt misschien op een thermoskan die je chai latte, extra grote cappuccino of halve liter thee warm houdt, maar is een apparaat dat jouw huis afkoelt. Het is een draagbare mini airco. Gooi in plaats van hete thee of koffie twee koppen ijsblokjes in de thermoskan, draai de deksel dicht, schakel de airco in en geniet van de koude lucht. Het is lastig voor te stellen dat deze mini airco een enorme koude windvlaag uitblaast, maar hou hem bij je hoofd houdt alsof je een slokje uit de thermoskan gaat drinken en je voelt vast iets verkoeling.

draagbare airco mini
Draagbare mini airco (Afbeelding: AliExpress)

18,22 euro

Typisch AliExpress: Letterlijk het hoofd koel houden

Kan het nog letterlijker? Deze pet met ingebouwde ventilator is specifiek ontworpen om je hoofd koel te houden. Een top gadget voor de heethoofden onder ons dus. Wij zijn fan. Let alleen wel op dat je haar niet per ongeluk in de ventilator waait en verstrikt raakt in de ronddraaiende onderdelen. In dat geval is een heet hoofd namelijk je minste probleem.

ventilator pet
Ventilator pet (Afbeelding: AliExpress)

6,66 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress: 5 (vreemde) gadgets waarmee je het hoofd koel houdt
Sluiten