AliExpress: 5 ongewone apparaten voor in de creatieve keuken

Op AliExpress staan bijzonder vreemde en soms ook bijzonder handige gadgets. Ze hebben vaak ook een bijna onmogelijk kleine prijs. Er worden veel (heel veel) producten op de website te koop aangeboden door ontelbaar veel verkopers. Daardoor is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 niet zo alledaagse keukenapparaten voor je op een rij gezet.

Taugé kas

Gooi jij op ieder gerecht, van een salade en buddha bowl tot aan de stamppot boerenkool een handjevol taugé? Dan heeft AliExpress het ultieme gadget voor je: een kleine broeikas die je taugé als een malle laat ontspruiten. En allerlei andere zaden die je erin stopt natuurlijk. Het apparaat watert de zaadjes voor je dankzij een slim circulatiesysteem waardoor jij er verder niet naar om hoeft te kijken.

Tauge maker
Taugemaker (Afbeelding: AliExpress)

19,08 euro

AliExpress topper: dessert machine

Een sorbet maken in eigen keuken van bevroren fruit en amandel yoghurt kan met een blender. Alleen hakt een blender vaak de helft van de stukken fruit niet helemaal fijn en is het een ellendige klus om het hele apparaat schoon te maken. Dit laatste is waarschijnlijk ook het geval bij deze dessert machine. Dat moet je dan maar even voor lief nemen. In ruil daarvoor perst deze machine er wel een super zachte sorbet of ander soort ijs uit. Tenminste, als we Ali moeten geloven.

sorbetmachine AliExpress
Sortbetmachine (Afbeelding: AliExpress)

37,92 euro

Slimme messen desinfecteerder van Xiaomi

Wie vlees eet (wie doet dat anno 2020 nog?) kan dit apparaat van Xiaomi wel gebruiken in de keuken. Het slimme apparaat desinfecteert messen met UV-licht en dood schimmels door de hoge temperatuur in het apparaat. Dat maakt het apparaat overigens ook erg geschikt voor vegetariërs die messen terugleggen in de lade waar nog halve stronken broccoli aan bungelen.

slimme messendesinfecteerder Xiaomi
Slimme messendesinfecteerder (Afbeelding: AliExpress)

58,97 euro

Steamer voor praktisch alles

Eten stomen is, na rauwe groenten en fruit eten, de meest gezonde bereidingswijze. Deze ”Stoomboot” (Ali’s woorden, niet de onze) stoomt alles wat je er in legt. Het apparaat heeft verschillende lades en verdiepingen waardoor het iedere keer een verassing is wat je uit de stemmer tovert. Misschien open je bijvoorbeeld een lade die je een week geleden was vergeten. Surprise!

stoommachine AliExpress
Steamer (Afbeelding: AliExpress)

93,28 euro

Typisch AliExpress: Noodle maker

Je kunt tegenwoordig alle levensmiddelen kant en klaar kopen in de supermarkt. Wanneer iets in de supermarkt wordt verkocht betekent het echter niet dat je het niet zelf kunt maken. Wanneer je zelf iets maakt, van A tot Z, weet je in ieder geval wat erin zit. Neem bijvoorbeeld noodles; deze zijn echt niet zo moeilijk om zelf te maken. Al helemaal niet met deze noodle-maker in de keuken die overigens ook net zo makkelijk spaghetti en andere typen pasta uitperst.

noodle maker
Noodle maker (Afbeelding: AliExpress)

84,74 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Reageer op artikel:
AliExpress: 5 ongewone apparaten voor in de creatieve keuken
Sluiten