Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 31 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

5 Opvallende projectors van AliExpress voor de ultieme thuisbioscoop

Op AliExpress kun je werkelijk alles kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; vrijwel alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er bizar veel producten op de website te koop worden aangeboden door ontelbaar veel verschillende verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we AliExpress afgespeurd naar vijf opvallende en (on)handige projectors. Een projector is ideaal ter vervanging van een lelijk groot beeldscherm in de kamer, mee te nemen op vakantie of naar een filmavond bij vrienden thuis.

Mini Projector

De eerste projector in dit rijtje is een klein exemplaar dat in je hand past, afhankelijk van de grootte van je hand. De projector met een formaat van 8,5 X 12,6 X 4,8 centimeter is makkelijk mee te nemen en ook makkelijk op te bergen wanneer je hem niet gebruik.

De beeldkwaliteit van het beestje? Die mag je zelf uittesten. Deze kleine projector heeft een ingebouwde speaker maar je doet er waarschijnlijk goed aan om een speaker via een 3.5mm kabel met de projector te verbinden.

mini projector AliExpress
Mini projector (Afbeelding: AliExpress)

29,48 euro

AliExpress topper: XGIMI XJO3W Moto Home Projector

Zo, dat rolt lekker van de tong. De XGIMI XJO3W Moto Home Projector is net als het bovenstaande exemplaar compact en klein, alleen is de prijs wat groter. Daar krijg je overigens ook wat kwaliteit voor terug.

De projector heeft een Auto Focus-functie voor helder beeld en een 10400 mAh batterij die een flinke filmmarathon mogelijk maakt. Een laatste voordeel van deze projector is de ingebouwde Harman Kardon Stereo speaker. Mocht je geen goede losse speaker hebben dan zorgt deze ingebouwde speaker in ieder geval voor degelijk geluid; een vereiste voor een avondje bingen.

XGIMI XJ03W Mogo Home projector AliExpress
XGIMI XJ03W Mogo Home projector (Afbeelding: AliExpress)

649,89 euro

Xiaomi Mijia Projector ‘Youth Edition’

Uiteraard heeft het Chinese tech-merk Xiaomi ook een projector in het assortiment. Wat er zo ‘Youth’ is aan deze beamer weten we niet, maar wat we wel weten is dat Xiaomi over het algemeen goede producten maakt en die tegen een scherpe prijs op de markt brengt. Nou is 362 euro bepaald niet goedkoop, maar mag je wel aannemen dat het geen duurkoop is.

Xiaomi projector
Xiaomi Mijia projector (Bron: AliExpress)

362,77 euro

4K Android projector

We zagen deze projector een aantal keer op Ali voorbij komen en wilden hem eigenlijk niet aan dit rijtje toevoegen. Waarom? Het ding lijkt op een externe harde schijf. Waarom we de Android projector toch hebben toegevoegd? Omdat we ons niet zo moeten aanstellen.

De kleine platte harde schijf, ehm, projector staat op een standaard, werkt draadloos en belooft een HD 4K beeldkwaliteit. Dankzij het standaard kun je hem in allerlei posities zetten en zelfs op het plafond projecteren voor een serieus luie filmavond in bed.

4K Android projector
4K Android projector (Afbeelding: AliExpress)

157,35 euro

Typisch AliExpress: Kartonnen mini smartphone projector

Zie hier een moderne kijkdoos. Schuif je smartphone in de doos en kijk je favoriete video’s op groot formaat geprojecteerd op de muur. Volgens Ali is de projector een ‘leuk DIY’ project. Dat is precies waar we op een vrijdagavond op zitten te wachten: een ‘beamer’ knutselen om vervolgens naar een vreselijk slecht zichtbare YouTube-video op de muur te kijken.

kartonnen projector AliExpress
Kartonnen projector voor smartphone (Afbeelding: AliExpress)

8,76 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!