Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 14 jul 2019

AliExpress Must-Have deal: audiograbber voor je oude LP’s

Hoewel we nu eigenlijk standaard onze muziek digitaal beluisteren, hebben toch veel mensen nog oude LP’s op zolder liggen. Soms worden ze bewaard uit nostalgie, maar soms ook als een investering die mogelijk in de toekomst behoorlijk wat kan opbrengen. Mocht je aan de andere kant de muziek op je oude platen nog waarderen maar geen zin hebben in gedoe met een platenspeler, kun je de nummers natuurlijk ook gewoon digitaliseren. Dat hoeft ook helemaal niet veel te kosten, want bij AliExpress kun je gewoon een betaalbare audiograbber voor je LP’s scoren.

Direct opslaan op je USB-stick

Zoals gezegd gaat het om een compacte audiograbber van AliExpress, die je dus ook makkelijk met je mee kunt nemen als je vrienden toevallig ook nog platen op zolder hebben liggen. Daarvoor heb je overigens ook helemaal geen computer nodig. Je kunt direct op het apparaat je USB-stick of externe harde schijf aansluiten om je geconverteerde nummers op te slaan. Deze krijg je in MP3-formaat en kun je later makkelijk weer toevoegen aan je afspeellijsten.

AliExpress audiograbber platen

Nummers direct beluisteren

Mocht je meteen naar je nummers willen luisteren, is dat ook mogelijk. De audiograbber heeft namelijk ook twee verschillende audio-poorten om bijvoorbeeld je koptelefoon of speakers aan te sluiten. Helaas ondersteunt het apparaat geen Bluetooth en kun je dus geen muziek draadloos streamen naar je speakers. Maar dat is misschien ook wat veel gevraagd van het apparaatje. Ieder geval helpt het je wel om die nostalgische oude nummers digitaal te krijgen.

AliExpress audiograbber platen

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de audiograbber bij Aliexpress bestellen voor 16,22 euro plus 12,41 euro aan verzendkosten. Nadat je alles hebt omgezet, zou je kunnen overwegen om dan alsnog je platen te verkopen. Sommige LP’s zijn inmiddels behoorlijk wat geld waard. Als je bijvoorbeeld één van deze LP’s in je collectie hebt, zou je er duizenden euro’s voor kunnen krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: audiograbber voor je oude LP’s
Sluiten