Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 21 jul 2019

AliExpress Must-Have deal: automatische tuner voor je gitaar

Wanneer het zonnetje schijnt, zijn we doorgaans meteen buiten te vinden en zijn er een paar standaard activiteiten die op de planning staan. Veel mensen trekken bijvoorbeeld naar het strand of organiseren een barbecue middag/avond in de tuin. Iets anders dat we doen is lekker naar het park gaan en eigenlijk hoort daar natuurlijk ook een gitaar bij om zomerse tunes mee te spelen. Die gitaar moet dan uiteraard wel perfect gestemd zijn en om je daarmee te helpen heeft AliExpress een automatische tuner voor je.

Geen gepriegel met stemmen

Het stemmen van een gitaar is iets dat veel mensen lastig vinden. Het kan inderdaad een gepriegel zijn met een eeuwigdurend gedraai en sommige mensen hebben ook moeite om te horen of de tonen die de snaren produceren ook daadwerkelijk de juiste tonen zijn. Het zou veel fijner zijn als er een apparaat was om het voor je te doen en gelukkig bestaat dat apparaat ook. De automatische tuner van AliExpress lijkt op een soort lijmpistool met een display. Maar in plaats van dat er lijm uitkomt, kun je het ding één voor één over de stemknoppen op je gitaar plaatsen om ze precies de juiste spanning te geven.

AliExpress gitaar tuner

Overbelasting indicator

Net als een automatische schroevendraaier, draait de tuner je knoppen strakker of juist losser. Wanneer je vervolgens de snaar aanslaat, kun je op het display meteen zien of je de juiste toon te pakken hebt. Het apparaatje heeft verschillende modi om je te helpen je zomerse serenades zo indrukwekkend mogelijk te kunnen spelen. Zo ga je voor de automatische tuning modus, wanneer je gitaar maar een klein beetje bijgesteld moet worden. Wanneer je echter je snaren gaat vervangen of je gitaar echt vals is, kun je beter voor de semi-automatische modus gaan. Verder is er ook een overbelasting indicator om je te waarschuwen dat het niet goed gaat. Wanneer je de overbelasting indicator ziet, schakelt het systeem na een seconde automatisch uit om alles heel te houden.

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de automatische tuner bij AliExpress bestellen voor 51,44 euro, zodat je vol vertrouwen het park in kunt met je gitaar. Mocht je een elektrische gitaar hebben, dan is de iRig Micro Amp een leuke accessoire om met je mee te nemen. Het is namelijk een mini versterker met een full-range 4 inch driver, die je via je smartphone ook nog een lekkere beat geeft.  Een elektrische gitaar is echter doorgaans niet iets dat je mee naar het park neemt en al helemaal niet met een versterker. Maar voor een jamsessie bij je vrienden is de compacte versterker natuurlijk perfect.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: automatische tuner voor je gitaar
Sluiten