Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 20 jun 2019

AliExpress Must-Have deal: camera cover voor je apparaten

Waar mensen vroeger nog enigszins voor gek werden verklaard als ze van mening waren dat ze door hun devices bespied werden, gaan veel mensen er tegenwoordig juist vanuit dat ze sowieso afgeluisterd of bekeken worden. En met behoorlijk wat bedrijven die maar alles over je proberen te verzamelen, is dat ook niet zo gek. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, heeft AliExpress iets voor je om je camera’s af te dekken. Ze verkopen namelijk een camera cover om je te beschermen tegen nieuwsgierige ogen.

Omringd door camera’s

Tegenwoordig worden we constant omringd door allerlei camera’s. Denk bijvoorbeeld maar aan de camera op je smartphone, je tablet, laptop en zelfs op je televisie. Technisch gezien is het mogelijk om deze te hacken en zouden vreemden je mogelijk de hele dag kunnen volgen. Sommige mensen verdenken de makers van de apparaten er zelf van je constant in de gaten te houden, al dan niet voor advertentie doeleinden.

AliExpress camera cover

Het feit dat AliExpress überhaupt een cover voor de camera van je devices heeft, geeft aan dat veel mensen zich er toch spelen met de gedachte dat ze in de gaten worden gehouden. Zo zou ook Mark Zuckerberg zijn camera afplakken. Sommige mensen gaan aan de slag met een plakbandje, maar dat zorgt helaas voor viezigheid op je camera op het moment dat je hem juist wel wilt gebruiken.

AliExpress camera cover

Camera cover met magnetische schuifknop

De camera cover is daarom een stuk handiger. Het is een ovaal dingetje met een verschuifbare klep. Om hem te “installeren” Plak je de linker of rechterkant van de cover over je camera. Als je op je smartphone bijvoorbeeld een dubbele camera heb, wordt het al wat lastiger om te gebruiken. Je zou mogelijk met twee covers aan de slag kunnen. Nadat je de cover over je camera hebt geplakt, kun je met de schuif makkelijk bepalen of je camera wel of niet bedekt wordt.

Bestellen bij AliExpress

Als je ervoor wilt gaan, kun je twee verschillende pakketten met camera covers bestellen bij AliExpress. Voor 1,15 euro krijg je drie covers en als je er zes wilt, betaal je 1,69 euro. Zo kun je meteen al je devices voorzien van een cover. Natuurlijk kun je het hackers ook wat moeilijker maken om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot de webcam van je laptop. We hebben vier extra tips voor je om je webcam te beveiligen.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: camera cover voor je apparaten
Sluiten