Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 jun 2018

Elektrische skateboards op AliExpress: vijf betaalbare exemplaren

Tegenwoordig lijkt elk voertuig wel elektrisch te moeten van auto’s tot fietsen en zelfs skateboards. Ook de verkopers op AliExpress hebben deze elektrische skateboard trend opgepikt en bieden volop bemotorde boards aan. Deze vijf zijn de moeite waard om even te bekijken en wie weet sta je binnenkort op één van de skateboards over de weg te zoeven.

Elektrisch skateboard met handvat

Het eerste exemplaar is een simpel ogend skateboard met een houten onbewerkte onderkant van Canadees Esdoornhout en oranje wielen. Hij is 700 x 190 x 150 mm groot en weegt 3,8 kg. Onderop vinden we een 250 watt enkele motor, welke goed is voor een topsnelheid van 15 km per uur. De 2.200mAh batterij zorgt er weer voor dat je een actieradius hebt van 5 tot 10 km en dat is onder andere afhankelijk van je gewicht en het wegdek. Je kunt ervoor kiezen op het rustig aan te doen met de langzame modus, maar er is ook een snellere modus als je wat meer wilt opvallen.

AliExpress elektrisch skateboard

Het skateboard komt met een afstandsbediening, oplader en een “T” schroef tool. Er wordt bij de pagina geadverteerd met het feit dat je geen btw zou hoeven betalen en het kan misschien dat deze al in het bedrag verwerkt zit. Pas er wel mee op, want boven de 22 euro moet je doorgaans wel btw betalen.

Prijs: 127 euro

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Skateboarden met medicijnman power

Dit skateboard ziet er alweer wat spannender uit en komt met een print van wat mogelijk een indiaan zou kunnen zijn of misschien één of ander eng voodoo mannetje. Het rijden op het skateboard zelf is ook een stukje spannender met de twee 150 watt borstelloze motoren welke je tot maximaal 25 km per uur vooruit brengen. Ook hier  is er weer een langzame en een snellere stand. Om het geheel te poweren vinden we een 4.400mAh LG batterij die je 20 tot 25 km ver brengt. Je krijgt er een Bluetooth afstandsbediening bij, zodat je onderweg makkelijk je board kunt bedienen.

AliExpress elektrisch skateboard

Prijs: 214 euro

Eboards skateboard

Dit skateboard heeft veel weg van de eerste die we bespraken, maar komt uit een andere fabriek en heeft geen handvat. Wel heeft hij dezelfde oranje wielen, welke hem een vrolijke uitstraling geven en die hem perfect maken voor Koningsdag volgend jaar. Hij is uitgerust met een 150 watt borstelloze motor, welke goed is voor een topsnelheid van 1o tot 20 km per uur afhankelijk van de omstandigheden. Een 2.200mAh batterij houdt alles draaiend tot een afstand van maximaal 15 km. Uiteraard is er weer een afstandsbediening van de partij, waarmee je onder andere de modus kunt veranderen en kunt remmen.

AliExpress elektrisch skateboard

 

Prijs: 137 euro

Maxfind MAX-C

Op AliExpress kom je niet altijd een modelnummer of type gegen, maar dit elektrische skateboard heeft hem wel: het is de MAX-C. Hij is uitgerust met een 500 watt motor en heeft een topsnelheid van 22 km per uur. De batterij zit niet onderop geplakt, maar is in het design verwerkt. Het gaat om een 4.500mAh batterij van Samsung, welke goed zou zijn voor een actieradius van 20 km. Fijn aan het skateboard is dat hij wel tegen een spatje water kan en dat is best handig in ons landje. Daarnaast is er ook een autocruise feature als je boven de 10 km per uur aan het boarden bent.

AliExpress elektrisch skateboard

Prijs: 255 euro

Print boards

Dit laatste skateboard komt in verschillende kleurrijke designs en brengt je terug naar de tijden van skaten in het park op de halfpipe met veel te wijde broeken. Hij is uitgerust met een enkele 150 watt motor en heeft een maximumsnelheid van 15 km per uur. De batterij heeft een capaciteit van 2.200mAh, wat goed is voor een rijbereik van 5 tot 10 km.

AliExpress elektrisch skateboard

 

Prijs: 127 euro

Wat al deze skateboards gemeen hebben, is dat je ze moet besturen met een afstandsbediening. Het kan echter na een tijdje best vervelend worden om telkens maar iets in je hand te moeten hebben. De StarkBoard is een van de weinige elektrische skateboards waarbij je geen afstandsbediening gebruikt. Je houding bepaalt namelijk hoe hard je gaat.

Reageer op artikel:
Elektrische skateboards op AliExpress: vijf betaalbare exemplaren
Sluiten