Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Deals 17 okt 2021

AliExpress fietst er vandoor: 5 (on)handige gadgets voor fietsers

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel (heel veel) producten op de website te koop worden aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze week hebben we een aantal gadgets voor de fanatieke fietser op een rij gezet. Dit zijn items voor op je oude omafiets en/of voor op je flitsende nieuwe elektrische fiets.

Helm voor op de speed pedelec of elektrische fiets

Een helm dragen is verplicht op een speed pedelec. Die racemonsters bieden trapondersteuning tot 40 kilometer per uur. Het is niet gek dat dezelfde regels gelden voor speed pedelecs als voor brommers. Dat een helm dragen op een e-bike niet verplicht is, betekent niet dat het geen goed idee is.

Het aantal verkeersongelukken waarbij een e-bike betrokken is neemt toe. Met name auto’s hebben soms moeite om de elektrische fiets op tijd de spotten in het verkeer. Daarnaast hebben ook elektrische fietsers soms moeite met het inschatten van hun rembaan en snelheid. Op AliExpress kwamen we een helm tegen voor extra veiligheid én zichtbaarheid op de weg: tdeze helm heeft namelijk ook LED-verlichting. Of de helm van AliExpress voldoet aan de juiste standaarden? Waarschijnlijk niet. Het is daarom een beter idee om een helm in een fietsenwinkel te kopen. Dan kun je hem direct even passen.

fietshelm LED
LED-fietshelm (Afbeelding: AliExpress)

51,07 euro

AliExpress topper: Richtingaanwijzers

Zichtbaarheid op de weg tijdens het fietsen is essentieel. Helemaal wanneer je met een rotvaart op je e-bike of speed pedelec door de straten rijdt. Maak het andere verkeersdeelnemers daarom wat makkelijker, en laat ze zien waar je naartoe gaat.

Een richtingaanwijzer als deze is een handig hulpje, al is er ook niets mis met het goede oude hand-uitsteken. De combinatie van beide biedt dubbele zichtbaarheid. En dat heeft nog nooit iemand slechter gemaakt.

richtingaanwijzer e-bike AliExpress
Richtingaanwijzer voor de fiets (Afbeelding: AliExpress)

42,56 euro

Fietsalarm

We hebben niet allemaal een luxe (elektrische) fiets met ingebouwd anti-diefstal alarm. Dat betekent niet dat onze oude omafiets ons minder waard is. Zonder deze van-A-naar-B machine kom je namelijk nergens. Hang daarom zelf een anti-diefstal gadget aan je fiets. Dit exemplaar van AliExpress laat een luide sirene klinken als iemand er met je fiets vandoor probeert te gaan. Of wanneer die omvalt in het fietsenrek. Handig? Dat mag je zelf bepalen.

AliExpress fietsalarm
Fietsalarm (Afbeelding: AliExpress)

18,76 euro

Smartphonehouder

Fietsen met een smartphone in je hand is strafbaar. Daarnaast is het, ondanks dat je er inmiddels vast erg geoefend in bent, ook gevaarlijk. Heb je toch je smartphone nodig tijdens het fietsen om bijvoorbeeld te navigeren? Bevestig dan een smartphonehouder op het stuur van je fiets. Dit simpele exemplaar is speciaal ontwikkeld voor op (elektrische) mountainbikes, en biedt de mogelijkheid om het toestel 90-graden te draaien.

smartphonehouder fiets AliExpress
Smartphonehouder voor op de fiets (Afbeelding: AliExpress)

5,03 euro

Typisch AliExpress: LED-eend

Het laatste gadget is een iets vreemder ding. Deze badeend zit als een fietsbel op het stuur en geeft licht. Nee, het licht is niet sterk genoeg om als fietslamp te dienen, maar wel sterk genoeg om de badeend goed uit te lichten. Dat is nergens goed voor, maar ziet er wel leuk uit. Als je 12 bent. De badeend draagt overigens ook een fietshelm. Dat is wel zo veilig.

AliExpress badeend fietslamp
Lichtgevende badeend (Afbeelding: AliExpress)

2,09 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress fietst er vandoor: 5 (on)handige gadgets voor fietsers
Sluiten