Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 24 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Nostalgisch met AliExpress: deze 5 oude gsm’s zijn helemaal retro

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Doordat er veel, nee, belachelijk veel producten op de website te koop worden aangeboden door ontelbaar veel verkopers is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden op de Chinese webshop. Maar maak je niet druk, dit werk doen wij namelijk graag voor je. Deze keer hebben we 5 oude gsm’s voor je uitgezocht die je terugbrengen naar het jaar 1999.

Refurbished Nokia 8210

Toen Nokia’s 8210 in 1999 werd gelanceerd was het de kleinste en lichtste gsm die beschikbaar was. Een extra coole feature van het toestel: de verwisselbare kleurrijke frontjes. Ken je die nog?

Een van de grote bonussen van dit toestel? Snake. Natuurlijk. Al heb je wel goede ogen (of een bril) nodig om op dit mini beeldscherm te zien waar de slang zich op het schermpje bevindt.

Nokia 8210 gsm
Nokia 8210 (Afbeelding: AliExpress)

18,35 euro

AliExpress topper: Nokia 3310

Waarschijnlijk nog iconischer dan de bovenstaande Nokia 8210 is de Nokia 3310. Deze gsm uit het jaar 2000 stond erom bekend onbreekbaar te zijn. Daar kunnen smartphone-fabrikanten in 2021 nog een puntje aan zuigen. Net als de bovenstaande mobiele telefoon had ook dit toestel verwisselbare frontjes.

De populariteit van Nokia’s 3310 was voornamelijk te danken aan de enorme gebruiksvriendelijkheid; werkelijk iedereen kon met dit ding overweg. Ook dat is iets waar software- en smartphone-fabrikanten anno 2021 nog een puntje aan kunnen zuigen

Nokia 3310 AliExpress
Nokia 3310 (Afbeelding: AliExpress)

17,30 euro

Moto RAZR V3

Gebruiksgemak stond bij de bovenstaande gsm’s van Nokia voorop. Dat geldt niet voor deze iconische Motorola RAZR V3 telefoon. De RAZR V3 focust zich op design en stijl. Deze mobiele telefoon werd gelanceerd in 2003 en was direct een hit. Een klaptelefoon: wow. gaaf.

De RAZR V3 was, zeker voor zijn tijd, een dunne mobiele telefoon met een strak futuristisch ontwerp. De aluminium behuizing maakte indruk. Vanaf nu wilde de consument een mobiele telefoon die er goed uitzag. Het begin van een nieuw tijdperk?

MOTO RAZR V3 aliexpress
Moto RAZR V3 (Afbeelding: AliExpress)

23,21 euro

Sony Ericsson K750

Sony Ericsson was ooit een van de grootste spelers in gsm-land. Dat was in de tijd toen gsm-land nog bestond. Sony Ericsson was een van de voorlopers als het ging om goede audio en degelijke camera’s. De K750, die werd gelanceerd in 2005, had een joystick om door het menu te navigeren; een herkenbare feature van Sony Ericsson telefoons. Nog opvallender aan dit toestel is de achterkant, waar de camera zich verschuilt achter een schuifje.

Sony Ericsson K750 aliexpress
Sony Ericsson K750 (Afbeelding: AliExpress)

48,13 euro

Retro op AliExpress: Sony Ericsson Walkman W800

De laatste iconische gsm uit dit rijtje werd geboren in 2005, uit een samenwerking tussen Sony en Ericsson. De twee lanceerden hun eerste mobiele telefoon onder het beroemde ‘Walkman’-merk. Dit was de eerste telefoon met de volledige focus op muziek. Dat maakte het een favoriet onder muziekliefhebbers. Het toestel kreeg een 2-megapixel camera met de optie voor het maken van video’s, Bluetooth, MP3 ringtones, een WAP browser, 3G-verbinding en meer. Wat nog meer iconisch is aan de Sony Ericsson Walkman W800? De kleur. Hup Holland hup.

Sony Ericsson Walkman W800
Sony Ericsson Walkman W800 (Afbeelding: AliExpress)

59,72 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!