Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 23 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

AliExpress gadget van de dag: luchtkwaliteit detector

We weten dat de kwaliteit van de lucht er in China behoorlijk beroerd aan toe is, maar ook in Nederland kan de lucht soms behoorlijk vervuild zijn. En dat komt niet alleen door uitlaatgassen, maar ook middelen die je in huis gebruikt kunnen bijvoorbeeld voor vervuiling zorgen. Doorgaans merk je niet echt dat je met mindere kwaliteit lucht te maken hebt, maar als je het precies bij wilt houden kun je bij AliExpress terecht. Daar kun je namelijk een luchtkwaliteit detector scoren van de bekende Chinese smartphonemaker Xiaomi.

Xiaomi Mijia luchtkwaliteit detector

We weten natuurlijk wel dat Xiaomi niet alleen een smartphonemaker is, maar behoorlijk uiteenlopende producten produceert. In dit geval gaat het om een detector van het Xiaomi submerk Mijia en het ding lijkt zo op het eerste gezicht op een alarmklokje. Het is namelijk een vierkant apparaatje met een display. Maar in plaats van dat je een alarm kunt instellen, kun je het ding gebruiken om af te lezen hoe het met de kwaliteit van je lucht staat.

AliExpress Xiaomi luchtkwaliteit detector

Koppelen aan Xiaomi luchtreiniger

Uiteraard kun je het ding ook koppelen aan een app. De app kun je vervolgens gebruiken als afstandsbediening en daarnaast kun je ook meteen zien of er vorderingen zijn met betrekking tot de luchtkwaliteit. Helaas kan de detector zelf niks veranderen aan de lucht, maar je kunt hem wel koppelen aan een luchtreiniger van Xiaomi. Samen zorgen ze er dan vervolgens voor dat de lucht meteen ook wordt aangepakt als het niet pluis is. De luchtreiniger kun je overigens ook op AliExpress kopen.

AliExpress Xiaomi luchtkwaliteit detector

Online bestellen

Je kunt de luchtkwaliteit detector bij AliExpress scoren voor 52,26 euro om aan de slag te gaan met het in de gaten houden van de lucht. Mocht je overigens geen zin hebben om lang te wachten op je pakketje, kun je ook voor een luchtreiniger van Dyson gaan. De Dyson Pure Hot+Cool is zelfs naast een luchtreiniger ook een verwarming en een ventilator om zowel in te zetten in de winter als in de zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: luchtkwaliteit detector
Sluiten