Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 23 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

AliExpress op z’n best: deze mini elektrische truck is hilarisch

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe, en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Voor bizarre elektrische fietsen, elektrische steps en elektrische auto’s kun je uiteraard op AliExpress terecht. De Chinese webshop loopt over van de ehm, innovatieve (lees: bizarre) elektrische voertuigen.

Het meest opvallende AliExpress-voertuig van deze week is een opvallende verschijning. Of dat positief of negatief is? Dat laten we vooralsnog even in het midden.

Multifunctionele mini-truck

Is het een grasmaaier? Is het een golfkarretje? Is het een speelgoedauto? Geen van de drie. Al komt de laatste beschrijving waarschijnlijk het dichtst in de buurt bij wat dit elektrische voertuig daadwerkelijk is.

De elektrische mini pickup truck lijkt op een elektrische speelgoedauto, ontworpen door LEGO. De kleine truck is echter van Chinese makelij, en komt om precies te zijn uit de provincie Shanxi. Of daar grote vraag is naar kleine elektrische trucks? Geen idee.

Dit elektrische voertuig van AliExpress is multifunctioneel. Met de juiste aanpassingen is het kleine ding prima te gebruiken als golfkarretje, boodschappen-mobiel en voor een ritje door de stad. Het kleine formaat maakt het in ieder geval makkelijk om de elektrische truck voor de supermarkt of in een drukke straat in te parkeren. Daarnaast leent de mini truck zich perfect voor grauw Nederlands herfst- en winterweer (en voor grauw weer tijdens maanden waarin de zon eigenlijk volop moet schijnen). Dankzij het dak en de ramen hou je het droog tijdens een stortbui, mits die werkelijk zo waterdicht zijn als ze lijken.

elektrische truck aliexpress
Mini elektrische truck (Afbeelding: AliExpress)

AliExpress’ deal

Deze geinige elektrische truck kost zo’n 3250 euro. Dat is veel geld voor weinig elektrisch voertuig. De mini-truck heeft een kleine 3000 watt elektrische motor, die goed is voor een maximale snelheid van zo’n 55 kilometer per uur. 55 kilometer per uur is niet snel. Gelukkig is veel sneller rijden in deze LEGO-mobiel sowieso onverantwoord. Met slechts 4 PK beklim je in dit kleine racemonster geen bergen of heuvels. Gelukkig hebben we die in Nederland niet en hoef je je daar dus niet druk om te maken.

Waar je je ook niet druk om hoeft te maken is of je het met de kleine ‘auto’ wel redt naar de supermarkt, of dat je al strandt net nadat je de straat uit bent. AliExpress belooft dat de elektrische truck een actieradius heeft van 90 tot 110 kilometer. Wie na 110 kilometer rijden in deze mini-truck nog niet claustrofobisch is geworden heeft z’n perfecte voertuig gevonden. Zo niet, dan is deze opvallende elektrische motor van AliExpress misschien een goed alternatief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress op z’n best: deze mini elektrische truck is hilarisch
Sluiten