Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 27 mei 2019

AliExpress Must-Have deal: mini fotostudio

Als je producten wilt fotograferen om bijvoorbeeld op Marktplaats te verkopen of om te verwerken in je digitale artworks, is het handig om ze te fotograferen met een egale achtergrond en zonder allerlei zooi eromheen. Als je al helemaal professioneel uitziende foto’s wilt maken, moet uiteraard ook aandacht besteden aan de belichting en bijvoorbeeld voorkomen dat er allerlei vreemde schaduwen op je foto’s tevoorschijn komen. Om je te helpen dit allemaal snel voor elkaar te hebben, kun je gelukkig bij AliExpress terecht. Het Chinese winkelparadijs heeft namelijk een mini fotostudio voor je met alles wat je nodig hebt.

Fotostudio met zes doeken

De fotostudio is ongeveer 24 x 23 x 22 cm groot, dus met mini bedoelen we ook echt mini. Je kunt het ding uitvouwen tot een klein “kamertje” met witte wanden, waarvan de stof kreukvrij en waterproof zou zijn. Qua achtergrond heb je verschillende keuzes, dankzij de bijgeleverde doeken. Zo kun je aan de slag met een gele, groene, rode, blauwe, witte of zwarte achtergrond. De kleurrijke achtergronden zijn bijvoorbeeld handig als je makkelijk het object in Photoshop of een ander programma eruit wilt knippen. De zwarte en witte doeken zou je aan de andere kant ook best voor je eindfoto’s kunnen gebruiken.

AliExpress mini fotostudio

Twee LED-panelen

Foto’s kun je overigens op verschillende manieren manieren maken. Uiteraard kun je je objecten vanaf de voorkant vastleggen, maar soms wil je ze natuurlijk ook vanaf bovenaf schieten. Om dat te doen is er ook een ronde opening aan de bovenkant van de fotostudio om doorheen te koekeloeren. Verder is er uiteraard ook aan de belichting gedacht en is de studio uitgerust met twee LED-panelen van 20 cm lang.

AliExpress fotostudio

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de fotostudio bij AliExpress scoren voor 13,23 euro om aan de slag te gaan met product fotografie. Mocht je iets groters willen, kun je ook even verder zoeken op de site of in de app. Als je verder nog wat tips nodig hebt, hebben we vijf snelle hacks voor je om professioneel uitziende foto’s te maken. Deze zijn wel niet allemaal even geschikt voor in je mini studio.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: mini fotostudio
Sluiten