Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 17 jun 2019

AliExpress Must-Have deal: effectieve lamp tegen muggen

Hoewel de zomer allerlei leuke dingen met zich meebrengt, zijn er ook een paar dingen die we juist liever niet hebben. Zo wordt je zolderkamer bijvoorbeeld een regelrechte sauna en lijkt je gras opeens onbedwingbaar te willen groeien. Iets anders dat helaas bij het warme weer hoort, is lastig gevallen worden door allerlei beestjes. Zo houden muggen ook van hoge temperaturen en lijk je elke zomer weer nieuwe vliegende en vooral creepy diersoorten te ontdekken. Gelukkig kun je ook de tegenaanval inzetten en AliExpress helpt je daarmee met deze effectieve muggenlamp.

Zuigen in plaats van elektrocuteren

De AliExpress muggenlamp werkt, net zoals ieder ander apparaat dat beestjes probeert te lokken, met blauw licht. Muggen zouden dat licht erg fijn vinden of in ieder geval erdoor aangetrokken worden. Het gaat echter niet om zo’n lamp, die de beesten vervolgens geëlektrocuteerd. Wat hij wel doet is ze naar binnen zuigen wanneer ze in de buurt van het blauwe licht komen. Vervolgens zitten ze onderaan het apparaat vast en drogen ze uit. Aan de onderkant van de muggenlamp zit verder een klep om de ongelukkige beestjes na een tijdje uit de lamp te verwijderen.

AliExpress muggenlamp

Ook geschikt voor hele kleine beestjes

Dit systeem heeft een paar voordelen ten opzichte van het elektrocutie systeem. Zo is dat laatste systeem bijvoorbeeld niet bij alle beesten even effectief. Om te werken moeten de beestjes namelijk in contact komen met twee punten van het rooster binnenin de lamp. Anders gebeurt er helemaal niks met ze en als de beestjes te klein zijn, krijgen ze dus nooit een elektrische schok. Daarnaast zijn sommige beestjes juist weer te stevig en doet zo’n elektrische schok ook niet al te veel met ze. Aan de andere kant kunnen ze allemaal wel gewoon gezogen worden in de AliExpress lamp. Natuurlijk heeft het zuigsysteem ook weer zijn limieten en zullen sommige beesten juist te groot zijn voor de openingen.

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de muggenlamp bij AliExpress bestellen voor 8,52 euro. Een ander voordeel ten opzichte van je standaard muggenlamp is dat het ding er toch redelijk stijlvol uitziet. Mocht je ervoor willen gaan, kun je kiezen voor een witte of een zwarte uitvoering. Natuurlijk kun je ook gaan voor de tegenovergestelde oplossing en dat is muggen juist op een afstand houden. Zo zouden de muggenverjagers van Thermacell een soort schild opwerpen, waardoor muggen een paar meter bij je vandaan blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress Must-Have deal: effectieve lamp tegen muggen
Sluiten