Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 28 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

AliExpress zet de bloemetjes buiten: 5 (vreemde) gadgets voor plantenliefhebbers

AliExpress staat bekend als de website waarop je werkelijk alles kunt kopen. Tussen alle vreemde items staan soms, heel soms, ook handige gadgets. Handig of niet; alle gadgets worden verkocht voor een onmogelijk kleine prijs.

Er worden veel, heel veel, producten op AliExpress aangeboden door ontelbaar veel verkopers. Daardoor is het niet altijd makkelijk om het juiste item te vinden. Maar maak no worries, dat werk hebben we ook vandaag voor je gedaan. Hier vijf gadgets voor wie een huis vol platen en (geen) groene vingers heeft.

Verlichte plantenbak

Zie hier een lichte plantenbak. We hebben het niet over het gewicht van de bak, maar over de LED-lamp die de planten uitlicht. Dat is niet voor de sfeer maar om de groei van de planten te bevorderen. Mooi is anders, maar een dode plant is ook niet echt leuk om naar te kijken.

plantenbak met lamp AliExpress
Plantenbak met lamp (Afbeelding: AliExpress)

42,99 euro

AliExpress topper: Xiaomi Youpin

Dol op planten maar geen zin ze water te geven? Overweeg dan planten die weinig verzorging nodig hebben. Of laat de verzorging aan iemand, of iets, anders over. Dit Xiaomi YouPin gadget houdt je planten voor je in de gaten. Via de bijbehorende app kun je op je smartphone zien hoe het met je plant gesteld is. Daarvoor hoef je dus niet eens naar je plant toe te lopen (die twee meter verderop in de kamer staat), maar doe je dit gewoon terwijl je languit op de bank ligt. Al moet je de verzorging vervolgens wel zelf doen.

AliExpress plantensensor
Plantensensor (Afbeelding: AliExpress)

11,43 euro

Lampen voor boven je planten

Iedere plant heeft andere verzorging nodig. De ene plant heeft veel daglicht nodig en de ander groeit zelfs in een grot. Een gebrek aan daglicht is letterlijk dodelijk voor sommige planten. Ali heeft de oplossing: een phytolamp voor je planten die meer daglicht nodig hebben dan jij in huis hebt. En onthoud dat je in het vervolg alleen planten koopt die overleven in jouw donkere huis.

plantenlamp AliExpress
Lamp voor de planten (Afbeelding: AliEXpress)

7,72 euro

Pop-up plantenkas

Wie diens plantenhobby (iets te) serieus neemt kan deze pop-up plantenkas bij AliExpress scoren. Het lijkt misschien alsof de kas een complete kamer in beslag neemt, maar dat is zeker niet het geval. Met een formaat van 50 x 50 x 100 centimeter heb je vast ergens een plek voor dit ding. Bijvoorbeeld achter een deur, in de garderobe, in de meterkast of een andere plek waar je het lelijke ding niet ziet. Behalve als de drugs lab-look perfect past bij de rest van je interieur natuurlijk.

plantenkas
Plantenkas (Afbeelding: AliExpress)

336,30 euro

Typisch AliExpress: Irrigatiesysteem op zonne-energie

De luie planteneigenaren onder ons kunnen op Ali terecht voor nog een handige gadget. Dit irrigatiesysteem watert alle potplanten in je kamer of planten in je tuin automatisch voor je. Het systeem wordt onder andere geleverd met pomp, een zonnepaneel en een 10 meter lange slang die je van plant naar plant kunt leggen. Een doolhof van slangen in je huis is misschien wat tricky, maar is wellicht de redding van je planten als je ze anders zelf vergeet te wateren.

solar irrigatieysysteem AliExpress
Solar irrigatiesysteem (Afbeelding: AliExpress)

37,78 euro

Heb je nog nooit iets op AliExpress besteld en wil je meer weten over hoe het bestellen op de Chinese website werkt? Check dan hier onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je het beste producten op AliExpress kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress zet de bloemetjes buiten: 5 (vreemde) gadgets voor plantenliefhebbers
Sluiten