De vijf beste goedkope oordopjes op AliExpress: topgeluid voor budgetprijsjes

Oordopjes die je in Nederlandse winkels tegenkomt zijn vaak of heel goedkoop, of vrij prijzig. Helaas valt de kwaliteit vooral in het budgetsegment tegen. Daarom raden we je aan om eens op AliExpress te kijken. Chinese techgiganten verkopen voor lage prijzen oordopjes die indruk maken, en vergelijkbaar zijn met veel duurdere oordopjes die je hier tegenkomt. We hebben vijf favorieten voor je geselecteerd, op basis van ons eigen gebruik en andere experts.

De beste AliExpress (Bluetooth) oordopjes

AliExpress staat vol met handige gadgets die je nooit in Nederlandse winkels zult tegenkomen. Wij maken je wegwijs in het online walhalla door elke week vijf leuke koopjes op een rijtje te zetten. Nog niet bekend met AliExpress? In deze WANT Guide leggen we je uit hoe AliExpress werkt. Of check welke spullen je absoluut niet op AliExpress moet kopen. Dit keer hebben we de beste goedkope oordopjes voor je verzameld.

 SoundMAGIC E10

De SoundMAGIC E10 is zeer populair op AliExpress, en terecht. Dit paar oordopjes is misschien net iets duurder dan je van het Chinese platform gewend bent, maar dat krijg je ook terug als het om de audiokwaliteit gaat. Op dit prijspunt zijn wij nog geen oordopjes tegengekomen die zo’n hoge geluidskwaliteit afleveren.

Audiomagic E10 oordopjes AliExpress

Ook met het design zijn we zeer tevreden. De oordopjes blijven in je oren zitten en de bouwkwaliteit is hoogwaardig. Zijn er ook nadelen? Amper. Tja, je zou kunnen beargumenteren dat de bas iets dikker had gemogen, maar daardoor krijg je wel een gebalanceerd geluid. Echt een topper voor 32,40 euro.

Xiaomi Piston 3 Fresh Youth Version

Tja, wat is een AliExpress-lijstje over gadgets zonder Xiaomi? Het Chinese merk levert al jaren kwaliteit voor weinig geld. Een uitstekend voorbeeld daarvan is de Xiaomi Piston-serie. De Xiaomi Piston 3 Fresh Youth Edition kost slechts 5,65 euro. Bij je lokale toko krijg je dan een blikken geluid, maar dat geldt niet voor deze toppers.

Xiaomi Piston 3 AliExpress oordopjes

Voor die paar euro krijg je geluid dat je normaal verwacht voor twintig euro in Nederland. Of misschien zelfs het dubbele. Sure, de geluidsisolatie kan een stuk beter, maar op dit prijspunt mogen wij niet klagen. Een aankoop waar je geen spijt van zult hebben! Dat is dan 5,65 euro alstublieft.

KZ ED2

KZ is een geliefde audiomerk uit China. Vaak weet de fabrikant zich te meten met de veel duurdere concurrentie. Wij zijn vooral van fan van de KZ ED2. De verpakking is waardeloos en er zit bijna niks in, maar dat mag de pret niet drukken. De oordopjes zelf maken namelijk enorme indruk.

KZ ED2 bas china aliexpress

Een goede bas is zeldzaam, vooral bij goedkope Chinese oordopjes. De KZ ED2 vormt zonder twijfel een uitzondering op die regel. Vooral in combinatie met een amplifier krijg je echt een rijk geluid uit deze top-oordopjes. Voeg daar een hoge bouwkwaliteit aan toe en je hebt een succesrecept voor 8,16 euro. Klein minpuntje: ons exemplaar had overtollig lijm.

Meizu EP2X

Meizu ken je misschien van de degelijke smartphones, maar wist je dat ze ook oordopjes maken? Ze maken vooral indruk met hun Bluetooth-exemplaren, maar ook de bedrade varianten mogen er zijn. Neem bijvoorbeeld de Meizu EP2X. Het design schrikt af, of trekt je juist aan. Het zijn namelijk praktisch zwarte Apple AirPods.

Meizu EP2X

Maar hé, geef deze oordopjes toch een kans. De daadwerkelijke geluidskwaliteit weet namelijk indruk te maken. Vooral de hoge tonen zijn kraakhelder, maar ook de bouwkwaliteit is beter dan we hadden verwacht. De bas had net wat zwaarder gemogen, maar je krijgt met de Meizu EP2X absoluut waar voor je geld. Dat is dan 13,45 euro alstublieft.

Anker SoundBuds

Anno 2017 mogen Bluetooth oordopjes niet in dit lijstje missen. Onze budget-favoriet zijn de Anker SoundBuds. Ja, ze zijn bedraad, maar niet met je telefoon. Je gebruikt dus Bluetooth om onder andere muziek af te spelen. De geluidskwaliteit weet te verrassen, zeker op dit prijspunt. Dat blijft immers de zwakke plek van veel draadloze oordopjes.

Anker SoundBuds

Bovendien is de accuduur verrassend degelijk. De Anker SoundBuds hebben namelijk een accuduur van 7.5 uur, en zijn binnen anderhalf uur weer opgeladen. Sure, bedrade oordopjes presteren beter in dit prijssegment, maar de SoundBuds zullen je absoluut niet teleurstellen voor 21,78 euro.

Gebruik je liever een koptelefoon? We hebben ook de beste (Bluetooth) koptelefoons op AliExpress voor je verzameld. Wil je nog meer toffe gadgets vinden? Bekijk dan de beste deals van de Aldi, Lidl en Action van deze week. Of bekijk onze vorige AliExpress-lijstjes, vol met boeiende koopjes die nog steeds verkrijgbaar zijn. Meer weten over hoe het bestellen op AliExpress werkt? Check dan onze WANT Guide. Hier leggen we je uit hoe je gratis producten op Ali kunt scoren.

Reageer op artikel:
De vijf beste goedkope oordopjes op AliExpress: topgeluid voor budgetprijsjes
Sluiten