Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 feb 2019

Vijf handige AliExpress oplossingen voor een kleine woning

Als je een kleine woning hebt, is het erg belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Vaak past dan niet alles in je huis dat je zou willen en moet je sommige dingen combineren. AliExpress staat bekend om zijn vele gadgets en andere kleine (niet altijd even nuttige) spulletjes, maar je vindt er ook grotere dingen zoals meubels en in het bijzonder slimme oplossingen voor in huis. We hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Salontafel en bureau

Een salontafel is fijn om in de woonkamer te hebben, maar af en toe kan je toch ook behoefte hebben aan een bureau. Vaak kiezen mensen eerder voor een salontafel dan een bureau als er niet genoeg ruimte is voor beide, maar je kunt ook voor een twee-in-één oplossing gaan. Dit is wel een DIY oplossing en je koopt dus niet daadwerkelijk een tafel. In plaats daarvan kun je bij AliExpress een mechanisme scoren om aan het tafelblad van je salontafel vast te maken. Deze zorgt ervoor dat het blad omhoog komt en hiermee je salontafel omgetoverd wordt tot een wat hoger bureau.

AliExpress salontafel naar bureau mechanisme

Prijs: 17,56 euro

Tafel of schilderij?

Als je niet standaard ruimte hebt in de keuken voor een eettafel, heeft AliExpress een daar ook een handige oplossing voor. Ze verkopen namelijk een opvouwbare eettafel die je kunt wegwerken aan de muur. Opgevouwen lijkt het op een leuk schilderij en wanneer je een dinner party hebt, kun je hem voor de gelegenheid uitklappen en voilà. De tafel komt in verschillende formaten, maar we moeten wel zeggen dat het niet één van de goedkoopste AliExpress deals is.

AliExpress schilderij tafel

Prijs: vanaf 123,68 euro

Van bijzettafel naar eettafel met stoelen

Een andere oplossing voor het “eettafel probleem” is deze bijzettafel, die getransformeerd kan worden naar een grotere tafel inclusief stoelen. Bij deze oplossing heb je dus wel wat ruimte nodig om een bijzettafeltje standaard neer te zetten. Als je vervolgens iets groters nodig hebt, kun je de zijkanten naar buiten klappen en vind je meteen ook meerdere stoelen die in het ding verborgen zaten.

AliExpress bijzettafel eettafel

Prijs: vanaf 339,33

Sneaky trolley

Hoe klein je woning ook is, vaak blijven er toch nog kleine hoekjes over waar je eigenlijk niks mee kan en doorgaans dingen als boodschappentassen propt. Je kunt zelfs deze kleine ruimtes echter benutten als je daar de juiste spullen voor hebt. Zo kun je bijvoorbeeld deze slanke trolley gebruiken om loze ruimtes op te vullen en op deze manier heb je meteen ook weer een extra plek om spullen netjes op te bergen. Je kunt het ding zelfs pimpen, zodat het helemaal bij je inrichting lijkt te horen.

AliExpress trolley

Prijs: vanaf 10,11 euro

Magische hanger

Als laatste hebben we nog een leuk koopje voor je als je teveel kleding hebt en gewoonweg niet genoeg ruimte om het op te bergen. Je kledingkast is maar zo groot, maar met deze “magische” hanger lijkt er opeens een stuk meer in te passen. Je kunt namelijk vijf hangers eraan vastmaken en alles vervolgens verticaal laten hangen. Op deze manier kun je op de plek die één hanger in beslag neemt opeens vijf kledingstukken hangen.

AliExpress hanger

Prijs: 1,06 euro

Behalve handige spulletjes vind je op AliExpress natuurlijk ook allerlei nep producten. Werken deze even goed als “the real deal”? We gingen voor je aan de slag met nep Apple producten.

Reageer op artikel:
Vijf handige AliExpress oplossingen voor een kleine woning
Sluiten