Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 27 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

AliExpress gadget van de dag: schoonmaakrobot voor je ramen

Over een tijdje breekt de lente weer aan en is het bij veel mensen tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Het huis wordt dan grondig onder handen genomen en daar hoort onder andere ook het lappen van de ramen bij. Helaas weet iedereen die dat wel eens heeft gedaan dat het een behoorlijke klus kan zijn, maar dit jaar kan AliExpress je met je ramen helpen. Ze verkopen namelijk een handige schoonmaakrobot die het lappen voor zijn rekening neemt.

Robotstofzuiger voor je ramen

Je kunt de schoonmaakrobot een beetje zien als een robotstofzuiger, maar dan voor op je ramen en met een dweil. Uiteraard komt er een soort vacuümsysteem bij kijken dat het apparaat vast zuigt op je ramen. En ook wanneer de batterij opeens leeg is, hoef je je geen zorgen te maken dat het robotje te pletter valt. Er is namelijk ook een veiligheidsdraad dat ervoor zorgt dat het apparaatje veilig blijft. Je zou zelfs 4,9 kg aan het ding kunnen hangen, zonder dat het naar beneden komt zetten. De motor is relatief krachtig, wat natuurlijk ook nodig is om het apparaat soepel over je ramen heen te kunnen laten bewegen.

AliExpress schoonmaakrobot ramen

Berekening meest optimale pad

Om schoon te maken heb je een afstandsbediening. Hiermee breng je de schoonmaakrobot tot leven en kun je kiezen tussen drie verschillende modussen. Ook kun je ervoor kiezen om het ding een specifieke richting op te sturen als je vindt dat een bepaald stukje nog wel wat meer gepoetst mag worden. Dankzij kunstmatige intelligentie weet de schoonmaakrobot waar het raam precies ophoudt en wordt het meest optimale pad berekend om schoon te maken.

AliExperss schoonmaakrobot ramen

Bestellen bij AliExpress

De schoonmaakrobot is bij AliExpress te bestellen vanaf 74,90 euro, maar je moet wel nog rekenen op ruim 30 euro aan verzendkosten. Aan de andere kant gaat het ding je weer behoorlijk wat werk besparen. Met deze robot komen we weer een stapje dichter bij de tijd van de Jetsons waarin de robot Rosie het huishouden voor het gezin verzorgt. Daar hoort ook deze Japanse robot bij, die straks alle was voor je doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AliExpress

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: schoonmaakrobot voor je ramen
Sluiten