Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 24 mrt 2019

AliExpress gadget van de dag: sensor om je kraan slim te maken

Als je wel eens uit eten gaat of je af en toe op een vliegveld bevindt, zul je merken dat je steeds vaker te maken krijgt met geautomatiseerde kranen in het toilet. Aan de ene kant is het een stuk hygiënischer als niemand meer een kraan hoeft aan te raken en aan de andere werkt het ook waterbesparend. Mocht je zo’n automatische kraan ook in huis willen gebruiken, kun je bij AliExpress terecht. Daar verkopen ze namelijk een sensor die je normale kraan omtovert tot een slim model.

Automatisch water voor je handen

De sensor komt in de vorm van een soort opzetstukje dat je aan het uiteinde van je kraan kunt installeren. Het gaat om een infrarood sensor en zolang je je hand onder het opzetstukje houdt, reflecteert hij infrarood licht naar boven. Dit zorgt er weer voor dat een elektromagnetische klep wordt geopend, zodat er water uitkomt en je je handen kunt wassen. Het water stop meteen weer als je je handen weghaalt en stopt sowieso automatisch na 20 seconden.

AliExpress sensor kraan

Langer water uit de kraan

Mocht je toch wat langer water nodig hebben, kun je ook voor de sensor aan de zijkant gaan. Wanneer je die namelijk triggert blijft het water sowieso drie minuten lopen, ook al haal je je handen weer weg bij de sensor. Deze modus is wat handiger voor als je bijvoorbeeld de afwas wilt doen of een emmer met water wilt vullen om te gaan dweilen. Je moet er overigens wel rekening mee houden dat je het ding om de zoveel tijd weer moet opladen en dat zou zo’n drie uur duren. Met een volle batterij zou het kraanopzetstukje er echter zes maanden tegenaan kunnen.

AliExpress sensor kraan

Bestellen bij AliExpress

Je kunt de sensor voor je kraan bij AliExpress scoren voor 18,36 euro. Het ding is overigens van het Xiaomi submerk Youpin, welke nog meer leuke gadgets voor in huis heeft. Begin deze maand onthulde Xiaomi zelf nog de Redmi Note 7 Pro smartphone. Het toestel komt met allerlei leuke features en is daarbij ook nog eens betaalbaar. Het lijkt ergens te mooi om waar te zijn, maar is dat ook zo?

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: sensor om je kraan slim te maken
Sluiten