Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 april 2019

AliExpress gadget van de dag: slim deurslot

Soms kan het behoorlijk vervelend zijn om een sleutel te moeten gebruiken om de deur open te maken. Het zal je vast wel eens zijn overkomen dat je je sleutel kwijt was en soms is het zelfs met sleutel lastig als je bijvoorbeeld bent gaan stappen. Nu hoef je gelukkig niet alleen maar met een sleutel te werken, want er bestaan ook sloten die het anders aanpakken. Zo heb je met het Sherlock S2 slimme deurslot van AliExpress helemaal geen sleutel meer nodig.

Sleutel met knop

Het slimme slot geeft je verschillende opties om op een handigere manier je deur open te krijgen. Als eerste kun je aan de slag met een ander soort sleutel, die bestaat uit een rond dingetje met daarop een knop. Deze knop kun je gebruiken om het slot te ontgrendelen, zodat je niet hoeft te pielen bij een sleutelgat.

AliExpress slim slot

Deurslot met “touch” gedeelte

Uiteraard kun je het ronde dingetje net zoals je sleutel ook kwijtraken en daarom zijn er nog twee andere mogelijkheden. Zo kun je ook aan de slag met je vinger en kun je een gedeelte van het slot aanraken om hem open te krijgen. Als laatste kun je ook met de bijbehorende app aan de slag.

AliExpress slim deurslot

Virtuele sleutel via app

Deze kun je ook handig inzetten als je een keer niet thuis bent en een vriend bijvoorbeeld naar binnen moet. Via de app kun je hem een virtuele sleutel geven, waarmee hij naar binnen kan. Hierbij kun je verschillende permissies verlenen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de virtuele sleutel maar één keer gebruikt kan worden of dat hij na een bepaalde tijd weer verloopt. Verder kun je via de app ook precies bijhouden wie wanneer het slot heeft geopend en kun je het zo instellen het slot alleen via de app geopend kan worden.

Bestellen bij AliExpress

Je kunt het slimme deurslot bij Aliexpress bestellen voor 66,89 euro. Losse ronde sleutels kun je erbij bestellen voor 6,92 euro, zodat bijvoorbeeld iedereen in huis er één heeft. Een ander slim slot is de Tapplock One. Deze is niet per se voor je deur en is uitgerust met een vingerafdrukscanner en Bluetooth.

AliExpress

Reageer op artikel:
AliExpress gadget van de dag: slim deurslot
Sluiten